گردشگری

جستجو
تبلیغات متنی
ساعت کار مراکز شماره‌ گذاری و تعویض پلاک در ماه رمضان اعلام شد.
اخبار روزانه
  • modir

  • 01 فروردین

ساعت کار مراکز شماره‌ گذاری و تعویض پلاک در ماه رمضان اعلام شد.

 پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ 

رییس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهنمایی و رانندگی ساعات کاری مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک در ایام ماه مبارک رمضان را تشریح کرد.

سرهنگ علی محمدی درباره ساعات کاری مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک در ایام ماه رمضان گفت: ساعات کاری مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک پلیس راهنمایی و رانندگی در ایام ماه مبارک رمضان تغییری نکرده است و بر این اساس در روزهای عادی هفته فعالیت این مراکز از ساعت ۷ صبح آغاز شده و تا ساعت ۱۴ ادامه خواهد داشت.

به گفته وی، در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک افزایش یافته بود.

محمدی ادامه داد:‌ در روزهای پنجشنبه فعالیت مراکز از ساعت ۷ صبح آغاز شده و تا ساعت ۱۲ ادامه خواهد داشت. ضمن اینکه در ایام تعطیل رسمی هم مراکز شماره گذاری و تعویض پلاک تعطیل است.

رییس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهنمایی و رانندگی اضافه کرد:‌ با توجه به فعال بودن سامانه نوبت‌دهی اینترنتی، لازم است تمامی افرادی که قصد ورود به این مراکز را دارند، حتما از قبل به سامانه نوبت‌دهی مراجعه‌ کرده و نوبت اینترنتی را دریافت کرده و در همان تاریخ و ساعت مقرر در محل حاضر شوند.

#پشت بام ویترین کسب و کارها

ادامه مطلب
کشاورزی در استان مازندران
رپورتاژ آگهی
  • modir

  • 02 مرداد

کشاورزی در استان مازندران

 

استان مازندران با داشتن آب و هوای معتدل و با دارا بودن بارش‌هایی قابل قبول، یکی از مناطق مستعد در زمینه تولید انواع محصولات کشاورزی است. از این رو این استان یکی از استان‌های مهم در بخش کشاورزی ایران است.از جمله ویژگی‌های مهم این استان  بالا بودن ضریب کشت(1.4) در مقایسه با 0.7 کشوری است . که سبب شده  تا اراضی زیر کشت سالانه این استان به بیش از 600 هزار هکتار افزایش یابد.  مازندران با تولید این میزان محصولات کشاورزی نقش ویژه‌ای در امنیت غذایی و اشتغالزایی دارد.

استان مازندران با دارا بودن ۲۲۰هزار هکتار شالیزار و ۱۲۰هزار هکتار باغ و تولید حدود ۸میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، قطب مهم عرصه کشاورزی کشور محسوب می‌شود .همچنین بزرگترین تولیدکننده ۱۷محصول کشاورزی کشور مانند برنج، مرکبات، گل و گیاه، کیوی، گوشت سفید، آبزی پروری و نهال زیتون است. مازندران حدود هفت درصد کل سطح زیر کشت محصولات سالانه و دائمی کشور را به خود اختصاص داده است.

در مازندران بیش از ۴۵نوع محصول زراعی قابل کشت است .که مهمترین آنها برنج، گندم، جو، سویا، کلزا، ذرت، نباتات علوفه‌ای، انواع سبزی و صیفی جات است.استان مازندران در ۱۴محصول حائز رتبه‌های اول و دوم کشور است. که این استان  رتبه نخست را در تولید برنج دارد.استان مازندران مقام دوم در تولید کلزا را دارد و در تولید گوشت سفید، مرغ و تخم مرغ نیز در جایگاه خوبی قرار دارد. استان مازندران حدود هفت درصد کل سطح زیر کشت محصولات سالانه و دائمی کشور را به خود اختصاص داده است که این توانمندی می‌تواند زمینه مناسبی برای افزایش صادرات غیرنفتی کشور باشد.

 

 لوله و اتصالات کشاورزی 

ما در خدمت شما هستیم! با ما، بهترین تجربه در خرید اتصالات کشاورزی را داشته باشید محصولات با کیفیت و قیمت مناسب در انتظار شما هستند برای اطلاعات بیشتر و سفارش، با شماره زیر تماس بگیرید:.

 09001051369  www.rasanab.com

 

محصولات  زراعی در استان مازندران

 استان مازندران ، رتبه دوم تولید محصولات زراعی در کشور را دارد.در مازندران بیش از ۴۵نوع از محصولات زراعی قابل کشت است .که مهمترین آنها برنج، گندم، جو، سویا، کلزا، ذرت، نباتات علوفه‌ای، انواع سبزی و صیفی جات است.بخش کشاورزی مازندران رتبه برترتولید در20 محصول زراعی،باغی،دامی وشیلاتی را در کشور داراست.مازندران با داشتن 2.3 درصد اراضی تحت کشت 7.8 درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده که سه برابر میانگین کشور است.

از مهم‌ترین محصولات زراعی مازندران، برنج است که در سطح بیش از 210 هزار هکتار کشت می شود .همچنین 32 هزار هکتار نشاء مجدد و حدود 55 هزار هکتار پرورش رتون با تولید حدود یک میلیون و 300 هزار تن شلتوک کشت می‌شود . که این میزان، 38 درصد سطح و 42 درصد تولید برنج کشور را به خود اختصاص داد.

نباتات علوفه‌ای شامل ذرت علوفه‌ای، ذرت دانه‌ای، شبدر برسیم، جو، یونجه، اسپرس و ذرت خوشه‌ای با سطح 146 هزار هکتار و تولید سه میلیون و 210 هزار تن علوفه سبز از 4.6 درصد سطح و 24 درصد تولید کشور، دیگر محور کشاورزی مازندران را تشکیل می‌دهد.

همچنین 85 درصد شبدر برسیم کشور در این استان کشت میشود. دانه‌های روغنی شامل کلزا، سویا و آفتابگردان با سطحی حدود 23 هزار و 600 هکتار و تولید 55 هزار تن، رتبه چهارم کشور را عاید مازندران کرده است.

گندم، محصول دیگر کشاورزی مازندران است .که با سطحی حدود 56 هزار هکتار و تولید بیش از 194 هزار تن، رتبه بیستم کشوری را متوجه این استان حاصلخیز کرده است.

از دیگر محصولات زراعی استان مازندران می‌توان از انواع سبزی و صیفی‌جات و حبوبات و نباتات صنعتی نام برد .که با سطح حدود 57 هزار هکتار و تولیدی بالغ بر 850 هزار تن علاوه بر مصرف داخلی به استان‌های همجوار نیز محصولات خود را صادر میکند.

تولید برنج در استان مازندران

هر ساله تقریبا ۱۶ استان از ایران زیر کشت برنج قرار می گیرد. یعنی تقریبا نیمی از استان های ایران برنجکاری می کنند. میزان و نوع برنج تولید شده در هر یک از این استان ها متفاوت است.مازندران با تولید ۵۰ درصد از کل برنج ایران در صدر تولید برنج داخلی قرار دارد. تولید برنج مازندران بخاطر شامل بودن برنج های کم محصول، پرمحصول و پاییزه عدد بسیار بزرگی است.

استان مازندران با حدود ۲۱۴ هزار هکتار سطح زیرکشت اول، حدود ۱۱۰ هزار هکتار کشت دوم و رتون و با تولید سالیانه حدود یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن شلتوک ۴۵ درصد تولید برنج کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

برداشت برنج در کشت اول در 215 هزار هکتار معادل 100 درصد اراضی شالیزاری‌ مازندران، انجام می شود . که 207 هزار و 64 هکتار شالیزار استان به صورت مکانیزه برداشت می شود.

58 هزار و 738 هکتار اراضی شالیزاری استان مازندران بعد از کشت اول برنج به کشت مجدد برنج و 40 هزار و 392 هکتار به پرورش رتون اختصاص می یابد.  کشت مکانیزه برنج در 140 هزار و 904 هکتار اراضی شالیزاری استان مازندران صورت می گیرد.

کشت دوم برنج در شالیزارهای مازندران پس از برداشت محصول کشت اول به دو روش نشای دوباره و پرورش ساقه شالی یا " دونوچ " انجام می شود. در روش اول کشاورزان اقدام به آماده سازی دوباره شالیزار می کنند . ولی در روش دوم ساقه های باقی مانده از کشت نخست دوباره جوانه زده و پرورش داده می شود .

به رکوردشکنی تولید برنج  با وجود آب فراوان ، افزایش سطح زیر کشت ارقام پرمحصول ، اضافه شدن  سطح زیر کشت نخست برنج و افزایش سطح زیر کشت دوباره می توان دست یافت.

زیر کشت گندم در استان مازندران

استان مازندران50هزار هکتار سطح زیر کشت گندم دارد که ازاین اراضی حدود150هزار تن محصول تولیدمی‌شودکه بهترین زمان کشت آن ۱۵ آبان تا ۱۵ آذر است.

در این مقاله در رسان آب قصد داریم به بررسی کشت گندم در استان مازندران، این استان حاصلخیز و پربار در امر کشاورزی بپردازیم. با ما همراه باشید.

۵۵ هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است.که از میزان۲۶ هزار و ۴۷۵ هکتار مزارع مازندران به گندم آبی و ۲۸ هزار هکتار به گندم دیم اختصاص یافته است. که از این میزان سطح زیرکشت ۱۴۹ هزار و ۳۳۷ تن محصول در استان مازندران تولیدمی شود.متوسط عملکرد گندم آبی سه هزار و ۷۰۰ کیلوگرم و متوسط عملکرد گندم دیم یک‌هزار و ۷۷۰ کیلوگرم در هکتار است.

گندم در مازندران به دو صورت آبی و دیم کاشته می شود .به لحاظ شرایط محیطی و همچنین تنوع آب و هوایی ، تاریخ کاشت ، مراقبتهای حین داشت و برداشت برنامه زراعت گندم درمناطق سه گانه متفاوت از هم می باشد.بدین لحاظ از ابتدای مهرماه در مناطق کوهستانی کشت گندم دیم شروع و تا حدود نیمه اول دیماه در دشت  ( گندم آبی ) به اتمام می رسد .

بیشترین سطح زیر کشت گندم مازندران در مناطق شرقی بویژه شهرستان های بهشهر، نکا و گلوگاه است.این محصول در این شهرستان ها در سه منطقه جلگه‌ای، میان بند و کوهستانی کشت می‌شود.ازمجموع ۵۴هزار هکتار اراضی که زیر کشت گندم رفته است ، حدود ۲۸هزار هکتار از گندمزار ها  در اراضی زراعی بالا دست و میان‌بند قرار دارند که به صورت دیمزار است.

 

 لوله و اتصالات کشاورزی 

ما در خدمت شما هستیم! با ما، بهترین تجربه در خرید اتصالات کشاورزی را داشته باشید محصولات با کیفیت و قیمت مناسب در انتظار شما هستند برای اطلاعات بیشتر و سفارش، با شماره زیر تماس بگیرید:.

 09001051369  www.rasanab.com

 

کشت محصولات پاییزه در استان مازندران

شرایط برای کشت پاییزه محصولات زراعی همچون گندم ، کلزا ، جو ، شبدر برسیم و انواع سبزی در کشتزار‌های استان مازندران فراهم  است.حدود ۳۰ هزار هکتار از کشتزار‌های مازندران به کشت کلزا، ۳۰ هزار هکتار به کشت انواع سبزی و ۳۰ هزار هکتار به کشت شبدر برسیم اختصاص یافته است. کیفیت بذر در کشت محصولات پاییزه از اهمیت بالایی برخوردار است و به عنوان هسته اولیه تولید محسوب می‌شود.

۱۶۵ هزار هکتار اراضی خشکه رازی و شالیزاری استان برای زراعت گندم، جو، سبزی و صیفی، دانه‌های روغنی و علوفه استفاده می‌شود.کشت محصولات پاییزه از اواخر شهریور در مزارع مازندران آغاز می‌شود و تا دهه اول آبان ادامه دارد.در حال حاضر حدود 50 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیرکشت 20 نوع از محصولات سبزی و صیفی قرار گرفته است که در مجموع یک میلیون تن محصول از اراضی تحت کشت به دست می آید.در این میان جا به جایی بین کشت دانه روغنی کلزا ، گندم و شبدر در سطح  ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار هکتار که محور توسعه کشت پاییزه استان محسوب می شوند ، انجام می گیرد.

کشت کلزا گندم و جو پاییزه در استان مازندران

از کلزا، گندم، جو و علوفه به عنوان مهم ترین محصولات کشاورزی پاییزه استان مازندران می توان نام برد . ۲۴ هزار هکتار کلزاکاری ،۵۴هزار هکتار گندم و  حدود ۸۵هزار هکتار نیز زیر کشت انواع علوفه از جمله جو  ، گیاهان علوفه ای ، صیفی و سبزیجات در استان مازندران می رود.

۵۴هزار هکتار از زمین های استان مازندران زیر کشت گندم می رود. کشت گندم پاییزه از ۱۵آبان تا ۱۰ آذر انجام می شود، مهیا است.

کشت کلزا در مازندران به طور معمول از نیمه دوم شهریور در مناطق میان بند و ارتفاعات آغاز می شود .در مهر ماه پیک کشت این محصول در جلگه و دشت است. البته کلزا کاری را  می توان در زمین های شالیزاری تا پایان آبان ماه هم انجام داد.

زمان کشت جو در مازندران اواخر مهر و اوایل ماه آبان است . بر اساس آمارهای رسمی ، میانگین تولید جو در کشت دیم در مازندران یک و نیم تن در هر هکتار و در کشت آبی که در مناطق جلگه ای رواج دارد ، حدود سه تن است.

کشت پاییزه در محصولات صیفی و سبزیجات استان ، شامل سبزی های برگی و ریشه ای ، شلغم ، هویج ، کاهو ، لوبیا سبز ، کدو سبز ، نخود فرنگی ،سیب زمینی و سیر است.در کنار گندم و جو، حبوبات، نخود، عدس از دیگر زراعت های پاییزه مازندران به شمار می رود که در مزارع مناطق مختلف کشت می شود .

 

 کاشت بهاره در استان مازندران

كاشت بهاره در مازندران كه بيشتر در زمين هاي شاليزاري انجام مي شود .کاشت بهاره باعث  حفظ بستر توليد كشاورزي و حاصلخيري خاك می شود . همچنین کشت بهاره، باعث افزايش سطح زير كشت ، و اشتغالزايي و درآمدزائي بيشتر براي جامعه روستائي مي شود.

در این مقاله به بررسی کشت بهاره استان مازندران در شهرستان آمل و کشت بهاره سویا در این استان می پردازیم. با ما ، رسان آب همراه باشید.

کاشت بهاره در آمل

شهرستان آمل داراي بيش از 50 هزار هكتار زمين زراعي و باغي است كه در آنها سالانه بيش از يك ميليون تن انواع محصولات كشاورزي توليد و به بازارهاي مصرف داخل وخارج از كشور عرضه مي شود. سطح زير كشت انواع محصولات بهاره در اين شهرستان  آمل  بيش از 2 هزار و 800 هكتار  است.محصولات كشت شده  شامل كاهو ، باقلا ، سير ، و كلزا هستند.بيشترين سطح زيركاشت بهاره در آمل  مربوط به كاهو با سطح بيش از 2 هزار و 300 هكتار است.پس از آن باقالا با كشت 465 هكتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد.

کاشت بهاره سویا

محصول دانه روغنی سویا در استان مازندران به دو صورت بهاره و تابستانه کاشت می‌شود. کاشت تابستانه آن معمولا پس از برداشت گندم انجام می‌پذیرد.بهترین زمان برای کاشت سویای بهاره  از ۱۰ اردیبهشت تا پنجم خرداد ماه می باشد.با توجه به شرایط جوی که استان مازندران دارد ، کاشت بهاره سویا از عملکرد بالاتری نسبت به کشت تابستانه برخوردار است. چراکه گیاه زمان بیشتری در خاک می‌ماند و از بارندگی‌های بهاره بیشتری استفاده می کند و به همین دلیل عملکرد محصول در کشت بهاره ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به کشت تابستانه بیشتر است.

سطح زیر کشت اراضی کشاورزی در استان مازندران

استان مازندران با دارا بودن 586624 هكتار سطح زیر کشت اراضی کشاورزی که شامل ۲۲۰هزار هکتار شالیزار و ۱۲۰هزار هکتار باغ است، قطب مهم عرصه کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

که سطح زير كشت محصولات زراعي در استان مازندران 476539  هكتار است. (  23/81 % از کل سطح زیر کاشت ) وسطح زير كشت محصولات باغي در استان مازندران 110084  هكتار مي باشد  .  (  77/18 %از کل سطح زیر کاشت )

که مجموع توليدات محصولات زراعي مازندران 4057497  تن است .  و مجموع توليدات محصولات باغي در مازندران 14177651  تن مي باشد .

محصولات زراعی به دو دسته محصولات زراعی آبی و دیم تقسیم می شود . که سطح زير كشت محصولات زراعي آبي در مازندران 287522  هكتار مي باشد. همچنین میزان سطح زير كشت محصولات زراعي ديمي در مازندران 189017 هكتار مي باشد.

میزان سطح زیرکشت شالي در استان مازندران 230000 هكتار  و میزان سطح زير كشت مركبات  در مازندران 84850  هكتار مي باشد.

در یک تقسیم بندی جزئی تر سطح زیر کشت اراضی کشاورزی در مازندران بدین صورت می باشد:

برنج در استان مازندران ، بیش از ۲۱۰هزار هکتار و نیز ۳۲هزار هکتار نشاء مجدد و حدود ۵۵هزار هکتار پرورش رتون است.دانه‌های روغنی شامل کلزا، سویا و آفتابگردان  سطحی حدود ۲۳هزار و ۶۰۰هکتار زیر کشت در استان مازندران دارند.نباتات علوفه‌ای شامل ذرت علوفه‌ای، ذرت دانه‌ای، شبدر برسیم، جو، یونجه، اسپرس و ذرت خوشه‌ای با سطح ۱۴۶هزار هکتار  در استان مازندران تولید می شوند.گندم، محصول دیگر کشاورزی مازندران است که  سطحی حدود ۵۶هزار هکتار زیر کشت دارد.از دیگر محصولات زراعی استان مازندران  انواع سبزی و صیفی‌جات و حبوبات و نباتات صنعتی هستند  که با سطح حدود ۵۷هزار هکتار در این استان کشت می شوند.

 آبیاری نوین در استان مازندران

روش های آبیاری نوین علاوه بر جلوگیری از تلفات آب، باعث بالا بردن کیفیت تولید در واحد سطح می شود به طوری که راندمان آبیاری بارانی ۷۰ و آبیاری قطره ای ۹۵ درصد است.در روش آبیاری مزارع به شکل سنتی، روشی که بیشتر زمین های کشاورزی در کشور با این شکل آبیاری می شوند .حتی با صرف هزینه های گزاف تسطیح اراضی ،راندمان آبیاری ۴۰ درصد است.

مازندران از لحاظ آب و هوایی در منطقه معتدل خزری واقع است. میانگین بارش باران در این استان تا یک دهه پیش، بیش از ۸۰۰ میلیمتر بود که در سال‌های اخیر به کمتر از ۷۰۰ میلیمتر رسیده است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد . با هدف افزایش بهره‌وری مصرف آب در بخش کشاورزی این استان تا کنون نزدیک به ۱۰ درصد از این زمین‌های زیر کشت به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شدنده اند. اجرای طرح‌های نوین آبیاری در زمین‌های باغی و کشاورزی مازندران طی سال‌های اخیر رشد مناسبی داشته است . در حال حاضر نزدیک به ۴۵ هزار هکتار از این زمین‌ها زیر پوشش سامانه‌های جدید آبیاری قرار گرفته است.

در استان مازندران با اجرای سامانه های نوین آبیاری کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصرف آب در اراضی کشاورزی را شاهد خواهیم بود. با بهره گیری از آبیاری نوین در بخش کشاورزی می توان از هدر رفت و اتلاف آب جلوگیری کرده و راندمان آبیاری را می توان به میزان قابل توجهی افزایش داد. هر یک درصد بهبود در راندمان آبیاری در بخش کشاورزی معادل ساخت سه سد بزرگ در کشور است.

 

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

https://rasanab.com/wp-content/uploads/2022/04/rasanab-logo.png

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزیوتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

 

 لوله و اتصالات کشاورزی 

ما در خدمت شما هستیم! با ما، بهترین تجربه در خرید اتصالات کشاورزی را داشته باشید محصولات با کیفیت و قیمت مناسب در انتظار شما هستند برای اطلاعات بیشتر و سفارش، با شماره زیر تماس بگیرید:.

 09001051369  www.rasanab.com

 

 

ادامه مطلب
 بورس از چاله سقوط  گریخت.
اخبار روزانه
  • modir

  • 01 فروردین

بورس از چاله سقوط گریخت.

 سه‌شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱

شاخص کل بورس روزی پرنوسان را پشت سر گذاشت و در حالی که در ساعات ابتدایی معاملات تا یک میلیون و ۴۶۵ هزار واحد کاهش یافته بود در ادامه توانست روندی صعودی به خود بگیرد و به رقم یک میلیون و ۴۷۱ هزار واحد برسد.

 شاخص کل بورس امروز با ۲۶۳۳ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۴۷۱ هزار واحد افزایش یافت. شاخص کل با معیار هم وزن هم با ۲۵۶۲ واحد صعود به رقم ۳۷۵ هزار و ۸۲۸ واحد رسید. معامله گران این بازار ۵۴۷ هزار معامله به ارزش ۵۹ هزار و ۵۱۲ میلیارد ریال انجام دادند.

پالایش نفت اصفهان، مخابرات ایران، گروه مپنا و شرکت ارتباطات سیار ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل توسعه معادن و فلزات، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و فولاد مبارکه اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم که در ساعات ابتدایی معاملات روندی نزولی داشت در ادامه توانست روندی صعودی به خود بگیرد و در نهایت با ۹۱  واحد افزایش به رقم ۱۹ هزار و ۷۸۱ واحد رسید. در این بازار ۲۵۰ هزار معامله انجام شد که ۱۹ هزار و ۵۷۴ میلیارد ریال ارزش داشت.

سنگ آهن گوهرزمین، شرکت آهن و فولاد ارفع، گروه توسعه مالی مهر آیندگان، پالایش نفت شیراز و صنعتی مینو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پلیمر آریاساسول و تولید نیروی برق دماوند نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

#پشت بام ویترین کسب و کارها

ادامه مطلب
 نتیجه جلسه کمیسیون انرژی با وزیر نیرو
اخبار روزانه
  • modir

  • 00 تیر

نتیجه جلسه کمیسیون انرژی با وزیر نیرو

رئیس کمیسیون انرژی تشریح کرد

نتیجه جلسه کمیسیون انرژی با وزیر نیرو درباره خاموشی‌ها بعد از گذشت یک هفته

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مصوبات جلسه هفته گذشته کمیسیون برای مدیریت خاموشی ها تا حدودی اجرایی شده اما امیدواریم با اقداماتی که در روزهای آینده صورت می‌گیرد باقی مصوبات نیز عملیاتی شود تا شاهد کاهش خاموشی ها در سراسر کشور باشیم.

 فریدون حسنوند در جمع خبرنگاران با اشاره به پیگیری های کمیسیون انرژی به منظور کاهش خاموشی های اخیر بیان کرد: هفته گذشته جلسه ای را با وزیر نیرو در کمیسیون در این زمینه داشتیم که با توجه به مصوبات آن جلسه، وزارت نیرو روز گذشته به ۱۳ تا از صنایع مجوز تولید بیش از ۱۰ هزار مگاوات برق را داد.

وی در ادامه اظهار کرد: مقرر شد این صنایع برق خودشان را از طریق نیروگاه هایی که احداث می کنند تامین و در مواقعی که برق مازاد داشته باشند به شبکه سراسری کشور تحویل دهند. طبق مذاکره ای که با وزیر نیرو داشتیم قرار شد به نحوی اقدام شود که بخش خصوصی اگر بخواهد به صادرات برق اقدام کند موانع صادرات برطرف شود، اگر این اقدام انجام شود، بخش خصوصی در مواقع لزوم می تواند برق ارزان به شبکه وارد کند.

حسنوند افزود: امیدواریم با اقداماتی که در روزهای آینده صورت می‌گیرد باقی مصوبات جلسه هفته گذشته کمیسیون نیز عملیاتی شود تا شاهد کاهش خاموشی ها در سراسر کشور باشیم. در ارتباط با اتفاقات اخیر نیز گزارشی را تدوین و تقدیم رئیس مجلس و نمایندگان خواهیم کرد.

ادامه مطلب
 دکه روزنامه در اهواز
اطلاعات عمومی
  • modir

  • 99 آذر

دکه روزنامه در اهواز

دکه، دکه مطبوعاتی، باجه روزنامه‌فروشی یا کیوسک روزنامه‌فروشی، محلی برای توزیع جراید و مطبوعات محلی، ملی یا بین‌المللی است.[۱]

شرایط دایر کردن دکه مطبوعاتی در ایران عبارتند از: تابعیت ایران، داشتن معرفی‌نامه، دارا بودن سواد خواندن و نوشتن، نداشتن محکومیت کیفری که موجب سلب حقوق اجتماعی است، کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از خدمت و عدم اعتیاد.[۲][۳] دکه‌ها اغلب اجناس دیگری مانند کیک، بیسکویت، آدامس، شکلات، آبمیوه و سیگار هم عرضه می‌کنند.

 

#اهواز #اهوازیا #اهوازگردی #اهوازی #خوزستان #خوزستانیها #خوزستانی #خوزستانگردی #خوزستان_اهواز #کارون #تبلیغات #گردشگری #کرونا #قرنطینه#اهواز #اهوازیها #اهوازگردی #اهوازی #اهوازیا #اهوازی #اهوازیه #اهوازقدیم #خوزستانگردی #خوزستان_اهواز #خوزستان #خوزستانیها #خوزستانی #آبادان #ابادان #ابادانی #خرمشهر#دزفول #دزفولیها#مسجدسلیمان #شوش#پشت بام #اینترنت#دکه_روزنامه

ادامه مطلب
آموزش رشته های ورزشی در اهواز
اطلاعات عمومی
  • modir

  • 99 آذر

آموزش رشته های ورزشی در اهواز

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه فعالیت ورزشی در رشته های مختلف بر بلوغ اجتماعی و عاطفی دختران ورزشکار شهر اهواز می باشد. جامعه آماری این پژوهش ورزشکاران دختران شهر اهواز می باشند. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای چند مرحله ای بوده است. محقق برای جمع آوری داده ها و سنجش بلوغ اجتماعی از پرسشنامه سنجش بلوغ اجتماعی الیس وایتزمن ( 1990 ) استفاده گردید. این آزمون مدادی کاغذی بوده و در حدود 20 تا 25 دقیقه اجرا شد و 27 سوال دارد و مقیاس بلوغ عاطفی ( EMS ) توسط دکتر یاشویرسینگ و دکتر ماهیش بهارگاوا ( 1998 ) تدوین شده و این سیاهه شامل 48 گویه است. برای تجزیه و تحلیل داده های این تحقیق ، از نرم افزار SPSS 22 استفاده شد و از دو سطح آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. در سطح توصیفی از شاخص های گرایش مرکزی ( میانگین ) و پراکندگی ( انحراف استاندارد ) و در بخش استنباطی از آزمون تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی توکی و آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده گردید. نتایج تحقیقات حاضر نشان می دهد که بین بلوغ اجتماعی رشته های تیمی و انفرادی دختران ورزشکار شهر اهواز تفاوت معناداری وجود دارد، بین بلوغ عاطفی رشته های تیمی و انفرادی دختران ورزشکار شهر اهواز تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج کلی نشان می دهد اجرای فعالیت های ورزشی تیمی تاثیر معنا داری را بر بلوغ اجتماعی بلوغ عاطفی دختران دارد.

#اهواز #پشت بام#آموزش رشته های ورزشی دراهواز #شهراهواز #بهترین آموزش ورزش 

ادامه مطلب
بنای معین التجاردراهواز
جاذبه های گردشگری خوزستان
  • modir

  • 98 آبان

بنای معین التجاردراهواز

بنای معین التجار

 مربوط به دوره قاجار است و در اهواز، خیابان ۲۴ متری، خیابان کاوه غربی، نبش اول واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت

۲۱۵۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

سرای معین التجار، یکی از بناهای ارزشمند بافت قدیم اهواز، سرای بازرگان سرشناس حاج محمدتقی معین التجار است که عده ای سودجو به اشتباه آنرا با نام جعلی کاخ

شیخ خزعل معرفی میکنند در دوره قاجاریه با همکاری محمد حسن خان سعدالدوله در ساحل رودخانه کارون بنا شد. معین التجار از بازرگانان مشهور بوشهر بود که به

دلیل اصالت دهدشتی به معین التجار دهدشتی نیز معروف بود. وی شرکتی به نام شرکت ناصری برای کشتی‌رانی در کارون تأسیس کرده و مجموعه‌ای از بناها در بندر

ناصری (اهواز امروزی) بنا کرد. وی در ساحل رود کارون دفتر کار خود را تأسیس کرده در کنار آن حمام، بازار، باغ و مسجدی احداث نمود که این مسجد از کنار

رودخانه تا حدود خیابان کاوه و بیمارستان امام (بیمارستان جندی شاپور) امتداد می‌یافته‌است. معین التجار با ساخت این سرا و کشیدن یک رشته خط آهن از کنار

رودخانه تا محل مسجد حاج رئیس) معروف به مسجد سر سچه (مال التجاره‌ای را که از خرمشهر به وسیله کشتی به بندرگاه اهواز وارد می‌شود با واگن‌های اسب کش تا

این محل انتقال می‌داد و سپس با استفاده از خط آهن شرکت نفت تا محل اهواز قدیم حمل کرده و در آنجا پس از تخلیه به وسیله کشتی به محلی به نام شلیلی در سه

فرسنگی شوشتر می‌رساند. از سال ۱۳۰۷ تا سال ۱۳۳۲ کشتی‌های تجاری بار خود را در سرای این تاجر تخلیه می‌کردند. تا چند سال قبل سرا به صورت غرفه-غرفه یا

به عنوان انبار مورد استفاده قرار می‌گرفت تا اینکه در سال ۱۳۷۴ بر اثر آتش‌سوزی بخش اعظم آن از بین رفت و بیشتر ستونها و سقف دچار آسیب دیدگی شدید شد.

 

سرای معین التجار

 

سرای معین التجار از جمله آثار شاخص موجود در اهواز می‌توان بنای معین التجار را نام برد این بنا مربوط به دوره قاجاریه زمان پادشاهی ناصر الدین شاه بوده و یکی

از یادگارهای بازمانده از شهر قدیم اهواز است. پس از اعطای امتیاز کشتی‌رانی در رودخانه کارون به دولت انگلیس (سال ۱۲۶۶ش) یکی از تجار ایرانی نیز که از این

امتیاز برخوردارشد مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان از بازگشایی سرای معین‌التجار اهواز پس از سال‌ها به روی گردشگران خبر داد. وی با اشاره به تصمیمات اتخاذ

شده برای این سرای تاریخی افزود: این سرای تاریخی قرار است به عنوان بازارچه موقت صنایع دستی تعریف کاربری شود و در اختیار صنعت‌گران خوزستانی قرار گیرد

و هم‌زمان این سرا به محلی برای استقرار انجمن‌های دوستداران میراث فرهنگی نیز تبدیل می‌شود.

#اهواز #پشت بام #بنای قدیمی #توریست#گردشگری#سرای تاریخی #قاجار#میراث فرهنگی دراهواز#تفرجگاه #دیدنی های اهواز#اهوازیا #اهوازگردی #اهوازی #خوزستان #خوزستانیها #خوزستانی #خوزستانگردی #خوزستان_اهواز #کارون #تبلیغات #گردشگری #کرونا #قرنطینه##اهوازقدیم #خوزستانگردی #خوزستان_اهواز #خوزستان #خوزستانیها #خوزستانی #آبادان #ابادان #ابادانی #خرمشهر#دزفول #دزفولیها#مسجدسلیمان #شوش#پشت بام #اینترنت

ادامه مطلب
 روستای نورآباد
جاذبه های گردشگری خوزستان
  • modir

  • 98 آبان

روستای نورآباد

 

آبشار نورآباد

روستای نورآباد، روستایی زیبا و دیدنی است که از باغ‌های انار زیبا، چشمه‌سارهای فراوان، دشت‌های گل‌های نرگس، بافت تاریخی ارزشمند و آبشاری ۲۰ متری برخوردار است. آبشار نورآباد یکی از دیدنی‌ترین نقاط این روستا است که در هر فصل از سال جلوه‌های زیبایی از خود را به نمایش می‌گذارد. در طول سال گروه‌های کوهنوردی زیادی برای دیدن این آبشار راهی روستای نورآباد می‌شوند.

#آبشار #کوهنوردی#پشت بام#خوزستان#دزفول#گردشگری#طبیعت گردی

 

ادامه مطلب
 انقلاب کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد
رپورتاژ آگهی
  • modir

  • 02 مرداد

انقلاب کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد

 

استان کهگیلویه و بویراحمد زمانی از کمترین امکانات و تجهیزات در زمینه کشاورزی برخوردار بود . اما  در دهه های گذشته ، در حوزه کشاورزی دستاوردهای بسیاری کسب کرد تا زمینه را برای استقلال و خودکفایی استان در زمینه تولید مواد غذایی فراهم کند.

بنابراین می توان این ادعا را داشت که در بخش کشاورزی این  استان انقلاب شده است. چرا که کشاورزی در این استان به صورت سنتی و به صورت روزمرگی و معیشتی برای خانواده ها بود . ولی اکنون کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد به سمت مکانیزه شدن حرکت کرده است که رشد بسیاری نیز داشته هست .

بر اساس آمار موجود ، سرجمع تولیدات این استان در چند دهه قبل ، تنها ۱۰ تن بود. که اکنون سالیانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف می‌شود . همچنین سطح زیر کشت باغات تجمعی با رشد ۱۶ برابری نسبت به قبل ، از ۲ هزار و ۶۳۰ (هکتار) به ۴۱ هزار هکتار رسیده است . که همه این ها نشان دهنده انقلاب دربخش کشاورزی این استان می باشد .

اقلیم  ومنابع آبی استان کهگیلویه و بویراحمد 

اقلیم استان کهگیلویه و بویراحمد به دو منطقه سردسیر و گرمسیر تقسیم میشود:

سردسیراین مناطق عموما پر بارش و پر از جنگل‌های انبوه بلوط، بن یا بنه بادام و..... است. میانگین بارندگی در این مناطق بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلی متر در سال است، بارش ها از اوایل فصول سرما تا اوایل فصول گرم سال ادامه پیدا میکند .این مناطق شهرستان‌های بویراحمد، دنا، مارگون و شمال شهرستان‌های کهگلیویه و گچساران را در بر میگرید.

گرمسیر :   بارش این مناطق بین  ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلی متر در سال متداول است. در این مناطق پسته کوهی به وفور پیدا میشود. این مناطق شامل شهرستان‌های گچساران، کهگیلویه ، باشت، بهمئی و لنده است.

استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه ،دارای ظرفیت های خوبی در حوزه منابع آبی است . بشار، مارون و زهره از مهمترین رودخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

زیرکشت کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد 

در مجموع در استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که ۷۰  درصد از آن به‌صورت دیم کشت می‌شود و ۳۴هزار هکتار آن به شکل آبیاری نوین انجام می شود. از این میزان زیر کشت سالیانه ۹۱۰ هزار تن محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود. که محصولات زراعی، جالیزی، سبزیجات و صیفی جات از جمله این محصولات هستند .

مهمترین تولیدات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد سیب، گندم، میوه های هسته دار تابستانی، مرکبات، انگور، عسل، گردو و محصولات دامی می باشد . که  یکی از مهمترین محصولات جالیزی این استان گوجه فرنگی است  .که کشت پاییزه آن در زمینهای کشاورزی مناطق گرمسیر استان انجام می شود .

 ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

 

كهگيلويه و بويراحمد از قطب های محصولات كشاورزي و باغي

برخورداري ازآب و هواي مساعد و خاك حاصلخيز و برخورداري از دو نوع آب و هواي سردسيري و گرمسيري باعث شده است تا كهگيلويه و بويراحمد به عنوان يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي و باغي در كشور باشد و شرایط مطلوبی برای توليد محصولات باغي و كشاورزي داشته باشد .
در استان کهگیلویه و بویراحمد 270 هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد ، که 160 هزار هکتار آن زراعی است و بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد سالیانه  972هزار تن محصولات کشاورزی در این میزان سطح زیر کشت  تولید می کنند. که براين اساس در كهگيلويه و بويراحمد سالانه بيش از 280 هزار تن انواع ميوه ،بيش از 190 تن گندم و بيش از 60تن جو توليد و به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود. که گندم، میوه های هسته دار تابستانی، مرکبات،انگور،عسل،گردو و محصولات دامی از مهمترین تولیدات کشاورزی در این استان است.

استان كهگيلويه و بويراحمد داراي سه رتبه زير 10 در توليد محصول گردو،سيب و مركبات است. به طوری که سالانه بيش از 17 هزارتن گردو ، 100 هزار تن سيب در ادامه به بررسی این محصولات دارای رتبه در استان كهگيلويه و بويراحمد می پردازیم . پس ما با رسان آب همراه باشید .

تولید گردو در استان كهگيلويه و بويراحمد

این استان یکی از استان‌های برتر در زمینه‌ی تولید گردو در کشور است و بیش از ۷ هزار هکتار باغ بارور گردو دارد. شرایط جغرافیایی باعث شده تا گردوی این استان به‌عنوان یکی از مرغوب‌ترین گردوهای کشور شناخته شود . بیشترین تولید گردوی این استان، مربوط به شهرستان‌های بویراحمد، دنا و چرام است. برداشت گردو در استان از نیمه‌ی اول شهریور شروع می‌شود و تا اوایل نیمه‌ی دوم مهر، ادامه دارد.

تولید انگور در استان كهگيلويه و بويراحمد

هر سال از باغ‌های این استان، بیش از ۳۶ هزار تن انگور برداشت می‌شود و حجم عمده‌ای از این محصول به‌صورت تازه به بازارهای مصرف در سایر استان‌های کشور، ارسال می‌شود. کشت انگور در این استان، هم به‌صورت کشت آبی و هم به‌صورت دیم‌کاری انجام می‌شود. شهرستان‌های دنا، باشت و چرام، تولیدکنندگان اصلی انگور در استان هستند و برداشت انگور از اواسط مرداد در این استان آغاز می‌شود. مهم‌ترین انواع انگور استان عبارت‌اند از یاقوتی، عسگری، سیاه، ریش‌بابا، رجبی و رطبی.

تولید مرکبات در استان كهگيلويه و بويراحمد

يكي از محصولاتي كه در چند سال اخير در كهگيلويه و بويراحمد رشد قابل توجهي داشته است،كاشت بيش از هشت هزار هكتار باغ مركبات در مناطق گرمسيري است. به طوری که سالانه بيش از 100 هزار تن انواع مركبات شامل پرتقال،نارنگي و ليمو ترش با كيفيت بالا توليد و روانه بازار مي شود.

تولید گیاهان دارویی در استان كهگيلويه و بويراحمد

آویشن،کنگر، نعنافلفلی، بابونه، موسیر،شاهدانه و... از جمله گیاهان دارویی هستند ، که می توان در استان کهگیلویه کشت آن ها را انجام داد. کشت گیاهان دارویی در منطقه، به لحاظ دارا بودن شرایط جوی مناسب انجام می‌شود. امروزه افراد زیادی به استفاده از گیاهان دارویی متمایل شده اند.خواص بی نظیر این گیاهان و نداشتن عوارض جانبی ناشی از مصرف باعث شده تا افراد زیادی به صور مختلف از آن ها استفاده کنند. به همین جهت به کشت گیاهان دارویی می توان به چشم یک مزیت پر سود نگریست.از آن جا که این گیاهان برای کشت مراقب خاص و شرایط حساسی نیاز ندارند، می توان روی کشت آن ها سرمایه گذاری کرد.

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

 

کنترل شرایط محیطی با ایجاد گلخانه در استان کهگیولیه

ز آنجایی که گياهان براي داشتن رشد مطلوب نياز به شرایط محیطی مطلوبی دارند ، کشت گلخانه ای بهترین راه می باشد . گلخانه ها ، محیطی هستند که به راحتی می توان در داخل آن شرایط محیطی را تحت کنترل درآورد و به سمت رشد مطلوب گیاه سوق داد. گلخانه‌ها که از نظر اندازه متغیرند و گیاهان را از سرمای بیش از حد زمستان یا گرمای بیش از حد تابستان حفظ می‌کنند. کشاورزی در گلخانه ها نسبت به کشاورزی در فضای آزاد و در زمین های کشاورزی دارای دردسر و مشکلات کمتری است .به علاوه بازه ی زمانی برای به ثمر نشستن و برداشت محصولات نیز نسبت به کشاورزی سنتی، کوتاه تر است.

در این میان استان کهگیلویه و بویراحمد ، از ظرفیت‌های خوبی برای احداث گلخانه برخوردار است ، که می‌توان در این زمینه سرمایه گذاری‌هایی انجام داد. این  استان با برخورداری از شرایط آب و هوایی مساعد قابلیت های فراوانی برای توسعه ی کشت محصولات گلخانه ای را دارد.

با این حال در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی که در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و سالانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی از این استان تولید می شود. اما سهم کشت های گلخانه ای در این استان تنها ۵۳ هکتار است  و کمتر از ۱۰ هزار تن  از آن  محصولات گلخانه ای تولید می شود .

در این ۵۳ هکتاراز سطح کشت های گلخانه ای این استان ، مجموعا ۹۷ واحد گلخانه ای  وجود دارد. که  توت فرنگی، گوجه، خیار، انواع فلفل رنگی از جمله محصولات گلخانه ای است که هم اکنون در این ۹۷ واحد گلخانه ای  در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.

در نهایت باید در نظر داشت که گلخانه یکی از محورهای اصلی توسعه بخش کشاورزی است .که با توسعه روش های نوین، گلخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد در حال تجاری سازی هستند . که کشت محصولات تحول زا و اقتصادی همچون بلوبری در آن آغاز شده و برنامه توسعه ای برای تبدیل شدن این استان به پایلوت بلوبری هدفگذاری شده است.

گسترش سیستم‌های نوین آبیاری در استان کهگیلویه

کشور ایران در یک منطقه گرم و خشک در دنیا واقع شده است؛ در بیش از یک دهه اخیر خشکسالی‌های پی در پی مشکلات کم‌آبی را جدی‌تر کرده که اثرات آن در حوزه کشاورزی بیش از هر بخش اقتصادی دیگر پررنگ بوده است.  در این منطقه گرم و خشک دنیا، استان کهگیلویه و بویراحمد با یک درصد مساحت کشور، بیش از 10 درصد منابع آبی را دراختیار دارد اما از این آب هیچ‌گاه به درستی استفاده نشده است.حجم بالای روان‌آب‌ها و اراضی خشک و دیم کنار این آب‌ها تاییدکننده این ادعاست .اما سازمان جهاد کشاورزی در سالیان اخیر توجه زیادی به گسترش سیستم‌های نوین آبیاری کرده تا این کالای ارزشمند به درستی مصرف شود.به طوری که در حال حاضر نسبت اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار به زمینهای آبی در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از میانگین کشوری است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد سیستم های نوین آبیاری از سال 1375 آغاز و تاکنون از 84 هزار و 216 هکتار اراضی آبی این استان، ( که حدود یک درصد کل اراضی آبی کشور را به خود اختصاص داده ) 35 هزار و 632 هکتار(45 درصد به صورت بارانی و 55 درصد به شیوه قطره‌ای ) معادل 42 درصد به سیستم های نوین آبیاری تجهیز شده اند . که این استان را در رتبه هفتم بعد از استان‌های هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، همدان، بوشهر کردستان و قم در در زمینه تجهیز به سیستم های نوین آبیاری قرار دارده است . اما هنوز 48 هزار و  584 هکتار معادل 58 درصد فاقد سیستم های نوین آبیاری هستند.

در  استان کهگیلویه و بویراحمد دشتهای امامزاده جعفر، لیشتر، مختار و غورک از مناطق مهم اجرا سیستم های آبیاری بارانی و قطره ای در استان هستند.

نکته حائز اهمیت درباره این استان ،  این می باشد که کهگیلویه و بویراحمد دارای پتانسیل بسیار خوبی در حوزه کشاورزی است . که می توان برداشت محصولات کشاورزی را با بالاترین کیفیت داشته باشد . اما این نیازمند اجرای طرح های زیربنایی، آبی-خاکی، سیستم های نوین آبیاری و سایر عملیات به زراعی می باشد.

 

کشت های پاییزه و بهاره در استان کهگیلویه و بویراحمد

در استان کهگیلویه و بویراحمد 270 هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که 70  درصد از آن به‌صورت دیم کشت می‌شود و 34 هزار هکتار آن به شکل آبیاری نوین انجام می شود. از این میزان زیر کشت سالیانه 910 هزار تن محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود. که محصولات زراعی، جالیزی، سبزیجات و صیفی جات از جمله این محصولات هستند .

در این مقاله از رسان آب قصد داریم به کشت های پاییزه وبهاره در این استان بپردازیم . با ما همراه باشید .

کشت بهاره در استان کهگیلویه و بویراحمد

درابتدای شروع فصل بهار، کشت بهاره  محصولات جالیزی و حبوبات  در مناطق گرمسیری و سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز می شود و تا ابتدای تیر ماه  ادامه دارد. که در 4 هزار و 150 هکتار از اراضی کشاورزی این استان کشت محصولات بهاره و تابستانه انجام می شود .  تمام مزارع اختصاص یافته به کشت بهاره استان کهگیلویه و بویراحمد آبی و تجهیز به آبیاری های نوین بارانی و قطره ای هستند.  که از این میزان سطح زیر کشت به طور میانگین  228 هزار و 600 تن محصولات جالیزی بهاره و تابستان برداشت می شود . که متوسط برداشت محصولات جالیزی تابستانه و بهاره در هر هکتار ۳۰ الی۶۰ است.ذرت،برنج،ماش،لوبیا،هندوانه،خربزه،گوجه فرنگی وکدو از مهمترین محصولاتی است که در مزارع کهگیلویه وبویراحمد  در فصل بهار کشت می شود.

کشت پاییزه در استان کهگیلویه و بویراحمد

فصل کاشت محصولات پاییزه در استان کهگیلویه از از نیمه دوم آبان ماه در دشت های مناطق گرمسیری و در مزارع سردسیری آغاز و تا نیمه‌ی دی ماه ادامه خواهد یافت . که حدود 170 هزار هکتار از مزارع این استان زیر کشت محصولات پاییزه استراتژیک شامل گندم، جو و انواع دانه‌های روغنی و حبوبات می رود .

پایداری اشتغال و محرومیت زدایی، خودکفایی در تولید محصولات مهم به ویژه گندم، رونق کشاورزی در اراضی دیمزار و کم بازده استان ، از اهداف کشت محصولات زراعی پاییزه در این استان است .

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

https://rasanab.com/wp-content/uploads/2022/04/rasanab-logo.png

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات   کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369 

 

 

ادامه مطلب
;