گردشگری

جستجو
تبلیغات متنی
  ۱۲ نکته  درباره  خزندگان؛ قدیمی ترین مهره‌داران خشکی.
دسته‌بندی نشده
  • modir

  • 01 فروردین

۱۲ نکته درباره خزندگان؛ قدیمی ترین مهره‌داران خشکی.

 چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ 

خزندگان قدیمی ترین ساکنان خشکی هستند و کشور ایران نیز به علت اقلیم خاص خود زیستگاه گونه‌های متنوعی از خزندگان است.

بر اساس اطلاعات سایت سازمان حفاظت محیط زیست، خزندگان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین گروه از جانوران خشکی زی، سال‌های درازی روی کره زمین زندگی کرده‌اند. کشور ایران نیز به علت قرارگیری در کمربند جهانی خشک و نیمه خشک و واقع بودن در محل برخورد اقالیم زیستی آفریقا، جنوب آسیا، آسیای مرکزی و اروپا از تنوع زیستی مناسبی در زمینه خزندگان برخوردار است.

-خزندگان قدیمی‌ترین رده از حیات وحش جانوری(مهره داران) خشکیزی هستند.

-عمر خزندگان روی کره زمین به ۳۰۰میلیون سال می‌رسد.

-تنوع گونه ای قابل ملاحظه‌ای از خزندگان در ایران مشاهده شده است.

-با در نظر گرفتن مهاجر بودن بسیاری از پرندگان ایران، خزندگان ایران بزرگترین گروه مهره‌داران مقیم ایران هستند.

-خزندگان ایران شامل ۲۲۵گونه (مارها با ۷۷ گونه، سوسمارها با ۱۳۶ گونه، لاکپشت ها با ۱۰ گونه و کروکودیل ها و کرم سوسمارها هر کدام با یک گونه) می‌شوند.

-تعداد خزندگان ایران هر ساله با کشف گونه‌های جدید افزایش تقریبا می‌یابد و برابر با تعداد خزندگان شناخته شده کل اروپا است.

-علی رغم اینکه کشور ایران تقریبا حدود سه درصد از مساحت آسیا را تشکیل می‌دهد، زیستگاه حدود ۱۰ درصد از خزندگان کل آسیاست.

-ازمیان خزندگان ایران بیش از ۴۰ گونه بومی هستند و بسیاری از این خزندگان بومی در زیستگاه‌های کوچک و محدودی زندگی می‌کنند.

-به دلایل بسیاری مانند تخریب زیستگاه بقای بسیاری از گونه‌های حیات وحش در معرض خطر قرار گرفته است.

-اصلی‌ترین تهدید برای خزندگان و دوزیستان دنیا و کشور ما تغییرات اقلیمی است. خشکسالی، کاهش بارندگی و بارندگی‌های بی‌موقع است.

-گاندو یا تمساح مردابی، به علت تنش آبی، لاکپشت‌های خشکی و دریایی به‌خصوص لاکپشت فراتی و افعی البرزی به علت برداشت غیرمجاز و تخریب زیستگاه گونه‌هایی هستند در در خطر انقراض قرار دارند.

-کنوانسیون سایتیس، کنوانسیون تجارت بین المللی گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض انقراض است و بسیاری از خزندگان در لیست این کنوانسیون قرار دارند.

#پشت بام ویترین کسب و کارها

 

ادامه مطلب
 چمران  امروز از آی سی یو به بخش منتقل خواهد شد.
اخبار روزانه
  • modir

  • 01 فروردین

چمران امروز از آی سی یو به بخش منتقل خواهد شد.

 سه‌شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ 

نایب‌ رئیس شورای شهر تهران گفت: چمران امروز از آی سی یو به بخش منتقل خواهد شد.

 پرویز سروری در حاشیه برگزاری پنجاه‌و ششمین جلسه شورای شهر تهران درباره وضعیت جدید سلامتی رئیس شورای شهر تهران در بیمارستان گفت: روز گذشته عیادتی را از آقای چمران داشتم. الحمدالله وضعیت عمومی رئیس شورا رو به بهبود است.

وی افزود: بنا بر اعلام نظر پزشکان امروز آقای چمران از آی سی یو به بخش منتقل می‌شود و ان‌شاءالله با ادامه روند رو به بهبود به زودی از بیمارستان ترخیص خواهد شد.

نایب‌رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر این که رئیس شورا به دلیل ابتلا به ویروس کرونا و درگیر شدن ریه در بمیارستان بستری شده، گفت: مواردی که در ارتباط با سکته مغزی آقای چمران مطرح می‌شود کاملاً کذب است.

#پشت بام ویترین کسب و کارها

 

ادامه مطلب
 علی باقری: بیش از هر زمان دیگری به توافق  نزدیک شده‌ایم.
اخبار روزانه
  • modir

  • 00 بهمن

علی باقری: بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شده‌ایم.

 چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

رئیس هیات مذاکره کننده ایران در وین گفت که «بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شده‌ایم اما تا وقتی درباره همه‌ چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.»

علی باقری کنی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت:

«بعد از هفته‌ها مذاکرات فشرده، بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شده‌ایم، اما تا وقتی درباره همه‌چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

زمان تصمیم‌گیری طرف‌های مذاکراتی ما فرا رسیده است.»

#پشت بام ویترین کسب و کارها

 ساعاتی قبل نیز میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین در توئیتر نوشته بود: «رایزنی‌های شدید تقریبا بدون توقف در روند مذاکرات وین بر سر برجام ادامه دارد.»

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران  هم اخیرا درباره پیشرفت حاصل‌شده در مذاکرات گفت: ما رسیدن به یک توافق خوب را در دسترس می‌دانیم و ابتکارات و پیشنهادات عملی، سازنده و مثبت ایران راه را برای رسیدن به چنین توافقی هموار کرده است.

#پشت بام ویترین کسب وکارها

 

 

 

 

 

ادامه مطلب
 نقش برجسته خونگ اژدر ایذه
جاذبه های گردشگری خوزستان
  • modir

  • 98 آبان

نقش برجسته خونگ اژدر ایذه

نقش برجسته خونگ اژدر یکی از آثار باستانی استان خوزستان است که در ۱۵ کیلومتری ایذه در شرق روستای خونگ اژدر قرار دارد.
این سنگ‌نگاره دارای دو نقش برجسته است که یکی متعلق به دوره عیلامیان و دیگری به زمان اشکانیان تعلق دارد.
نقش برجسته عیلامی متأسفانه تا حدود زیادی محو شده اما مشخص است که موضوع آن بارعام به حضور پادشاه می‌باشد.
در دومین نقش برجسته (سنگ‌نگاره اشکانی) تصویر یک مرد سوار بر اسب، یک مرد در وسط، سه مرد به صورت ایستاده و دو کبوتر دیده می‌شود. مرد سوار هیبتی کهنسال و کلاه شاهی بر سر دارد و به چهار نفری که روبروی او ایستاده‌اند و شاید او را سپاس و درود می‌گویند، نزدیک می‌شود. گفته می‌شود مرد سوار بر اسب مهرداد دوم اشکانی است و پشت سر او فردی به عنوان ملازم دیده می‌شود. شخصی که در وسط تصویر ایستاده و چهره او از روبرو نشان داده شده، یکی از حاکمان محلی است که قامتی بلندتر از دیگران، شال بر شانه چپ و دست چپ بر کمر و قبضه شمشیر دارد. در سمت دیگر کتیبه تصویر سه نفر دیگر به صورت ایستاده‌ دیده می‌شود که اولی یک روحانی است و چیزی شبیه میوه کاج در دست دارد. دو نفر دیگر که دستان خود را به حالت گره خورده در برابر کمر گرفته‌اند، احتمالاً نگهبان هستند. در نوک یکی از دو کبوتری که در میان پادشاه سوار بر اسب و حاکم بلندقامت حجاری شده‌اند، حلقه قدرت و فَرَه شاهی بدون هیچ‌گونه نماد تزئینی تنها برای نمایش هیبت و شکوه حضور شاه نقش شده است.
این سنگ‌نگاره نشانگر آیین تنفیذ قدرت حاکم از سوی مهرداد اشکانی می‌باشد.
گمان می‌رود تصویر مردی که در وسط این نگاره دیده می‌شود، با مجسمه برنز مرد یک دستی که در موزه ایران باستان نگهداری می‌شود بی‌ارتباط نباشد و به گفته کارشناسان، این تصویر همان مجسمه یک دست موزه ایران باستان است. اگر شخصی غیر از شاه، مجسمه خود را ساخته باشد، در این صورت فرد مزبور باید از مقام بالایی برخوردار باشد و انتظار می‌رود مجسمه شاه نیز در این محل وجود داشته باشد.

نقش برجسته خونگ اژدر که در سال ۱۹۶۱ میلادی توسط لویی واندنبرگ کشف شد، جایگزین شدن سبک چهره‌های روبرو و برافتادن چهره‌‌های نیم‌رخ در نقش برجسته‌های اشکانی را نشان می‌دهد.

نقش برجسته خونگ اژدر

نقش برجسته خونگ اژدر

نقش برجسته خونگ اژدر

نقش برجسته خونگ اژدر

نقش برجسته خونگ اژدر

نقش برجسته خونگ اژدر

 

#پشت بام#خوزستان#آثارباستانی#ایذه#عیلامیان#اشکانیان#هخامنشیان#گردشگری#مهرداداشکانی

ادامه مطلب
 نظر وزیر آموزش و پرورش در خصوص سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی.
اخبار روزانه
  • modir

  • 01 فروردین

نظر وزیر آموزش و پرورش در خصوص سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی.

 چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ 

 وزیرآموزش و پرورش، «سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی» را مرکز فرماندهی برنامه‌ریزی درسی دانست و گفت: برای تقویت برنامه‌های این سازمان باید زمینه مشارکت و تعامل سازمان با همه‌ بخش‌های وزارت آموزش و پرورش و همه‌ ارکان تعلیم و تربیت فراهم شود.

یوسف نوری در دیدار با همکاران سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ضمن تبریک سال جدید و فرارسیدن ماه مبارک رمضان، با تاکید بر ماموریت‌های این سازمان در تحقق اهداف تربیتی نظام تعلیم و تربیت، اظهارکرد: فعالیت‌های این سازمان در ابعاد مختلف از جمله «تولید محتوای برنامه درسی»، «‌ارائه معیارهای طراحی محیط تربیتی»، «مواد و محصولات آموزشی» و ...  نقش و اهمیت بسیار مهمی دارد.

نوری افزود: برنامه‌ریزی درسی شامل مبانی، اهداف، ‌روش‌های اجرا، ‌محتوای درسی و ارزشیابی امری بسیار سخت و زمان‌بر است و انتظارات جامعه از سازمان پژوهش بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: این سازمان به عنوان یک مرکز فرماندهی برنامه درسی حتی زمان و فضا را نیز باید برنامه‌ریزی کند و در این راستا لازم است زمینه مشارکت و تعامل سازمان پژوهش با همه‌ بخش‌های وزارت آموزش و همه‌ ارکان تعلیم و تربیت فراهم شود.

#پشت بام ویترین کسب و کارها

وزیرآموزش و پرورش در پایان ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده، در خصوص درج رمزینه پاسخ سریع در کتاب‌های درسی،گفت: علاوه براین، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی باید برای تقویت و رونق‌بخشی جشنواره‌های فیلم رشد و تولید محتوای الکترونیک نیز برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، در ادامه این نشست حجت السلام والمسلمین علی لطیفی، با اشاره به شعار سال جدید بر عزم این سازمان برای ایجاد امید، ‌روشنگری، ‌جهاد تبیین، تحول در برنامه درسی و روش‌های یادگیری و یاددهی تأکید کرد.

#پشت بام ویترین کسب و کارها

 

ادامه مطلب
 کشاورزی در استان سمنان
رپورتاژ آگهی
  • modir

  • 02 تیر

کشاورزی در استان سمنان

 

مناطق بیابانی دارای ظرفیت های متفاوتی برای کشاورزی هستند . استان‌ سمنان  از استان هایی است که که بخش وسیعی از آن در مناطق گرم و خشک و کویری و در واقع لم یزرع قرار دارد . اما یکی از مناطقی است که اتفاقاً برای کاشت برخی از محصولات بسیار مناسب و ایده آل است.  استان سمنان با توجه به اقلیم خاص خود دارای طیف وسیعی از محصولات جهت کاشت در اراضی خود است.

از نظر آب و هوایی و اقلیمی این استان بسیار متنوع بوده و در نواحی شمالی دارای مناطق جنگلی بسیار مرطوب و در نواحی جنوبی دارای نواحی کویری و کاملاً خشک می‌باشد. عمده فعالیت های زیستی و کشاورزی این استان نیز در نواحی شمالی آن متمرکز شده است.وجود نوار رشته کوه‌های البرز در شمال این استان و رطوبتی که از دریای خزر دریافت می‌کند باعث شده تا خط شمالی این استان دارای ظرفیت‌های بسیار در کشت و کار کشاورزی باشد .همچنین مناطق مرکزی این استان نیز مناسب برای احداث انواع باغات دیم از قبیل تاکستان و یا باغات پسته و انار است.

عمده بارش های موجود در استان سمنان در زمستان به وقوع می پیوندد . از این منظر کشت پاییزه غلات دیم ( نظیر گندم  و جو وکلزا ) در مناطق مختلف آن بسیار رونق دارد.این استان مجموعا ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی را به خود اختصاص داده حدود ۶۰ هزار هکتار آن باغ، صد هزار هکتار آن زراعت و مابقی به صورت آیش مورد استفاده قرار می گیرد و در سالهای پر بارش تخت کشت دیم می رود.

محصولات سرآمد استان سمنان

این استان سرآمد برخی از از محصولات نظیر انار، پسته و انگور است که بخش وسیعی از آن به کشورهای خارجی نیز صادرات می گردد .همچنین انواع محصولات زراعی و باغی از جمله صیفی جات، ذرت، آفتابگردان، یونجه، انواع میوه جات  و و گیاهان دارویی در استان سمنان قابلیت کشت دارند اما میزان تولید آنها کمتر از دیگر محصولات می باشد .

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

https://rasanab.com/wp-content/uploads/2022/04/rasanab-logo.png

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزیوتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدیراحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

محصولات باغی استان سمنان

استان سمنان با توجه به اقلیم خاص خود دارای طیف وسیعی از محصولات باغی جهت کاشت در اراضی خود است. این استان  سرآمد برخی از محصولات باغی نظیر انار، پسته و انگور است.

استان سمنان مجموعا ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی را به خود اختصاص داده است . که حدود ۶۰ هزار هکتار آن باغ، صد هزار هکتار آن زراعت و مابقی به صورت آیش مورد استفاده قرار می گیرد و در سالهای پر بارش تخت کشت دیم می رود. که حدود یک و نیم میلیون تن از انواع محصولات کشاورزی در این مجموع اراضی تولید  و صادر می شود.

استان سمنان در تولید محصولات باغی ظرفیت خوبی دارد .به نحوی که  سمنان جزو سه استان برتر کشور در تولید محصول انار، چهارمین تولیدکننده عمده پسته در کشور و حائز رتبه نخست از لحاظ میزان تولید  زردآلو در کشور است .

بررسی محصولات باغی استان سمنان

وجود مناطق کویری با زمستان های سرد و تابستان های گرم این امکان را بوجود آورده تا در کنار وجود خاک های تقریباً شور، پسته به یک محصول استراتژیک باغی در این استان تبدیل شود.بیش از ۲۱ هزار هکتار از اراضی استان سمنان تحت کشت پسته است. محصول پسته به جز شهرستان مهدی شهر که شرایط اقلیمی تقریبا  متفاوتی دارد  در سایر شهرستان ها کشت می شود.  پسته تولیدی در این استان علاوه بر تامین بخشی از نیاز داخل به سایر کشورها نیز صادر می شود.

۶ هزار هکتار از اراضی باغی استان سمنان به محصول انار اختصاص دارد . که  اکثراً در شهرستان های سمنان و گرمسار تولید می گردد.  مهمی که لازم بذکر می باشد ، این است که شرایط اقلیمی این استان باعث عرضه انواع ارقام انار با بهترین کیفیت به بازار می  شود.

اکثر مناطق استان سمنان قابلیت کشت انگور را دارند.به خصوص در کمربند میانی این استان و نواحی شمالی تاکستان های وسیعی وجود دارد . شهرستان شاهرود سر آمد این مناطق است و رقم انگور شاهرودی یکی از ارقام معروف در ایران، بومی این منطقه می باشد.

هر ساله حدود ۳۵ هزار تن سیب در باغات استان سمنان تولید می شود . که در حدود سه هزار هکتار از اراضی باغی این استان به کشت سیب اختصاص دارد . که غالب این باغات سیب  در شهرستان های سمنان و دامغان پراکنده هستند.

استان سمنان حائز رتبه نخست از لحاظ میزان تولید در واحد سطح و جزو استان‌های برتر در تولید زردآلو در کشور است و بسطام و مجن بیشترین وسعت زیر کشت زردآلوی استان سمنان را دارا است.

استان سمنان و کشت گندم

در استان سمنان که جزو مناطق گرم و خشک و کویری می باشد ،  کشت غلات مانند گندم با هدف کاهش وسعت کشت گیاهان آب‌بر و خودکفایی در تولید گندم و تأمین خوراک دام انجام می‌شود .

میزان بارندگی سالیانه در برخی از مناطق استان سمنان به خصوص مناطق شمالی و مرکزی به نحوی است ، که امکان کاشت گندم را به شکل دیمی به کشاورزان می دهد .در حالی که کشت آبی گندم در استان سمنان بسیار محدود است و فقط در برخی از مناطق پر آب مانند مناطق شمال شرقی و یا شمال غربی این استان انجام می گیرد.

با توجه به میزان میانگین بارش سالیانه، سطح زیر کشت محصول گندم نیز تغییراتی پیدا می کند. اما به طور میانگین بیش از 22 هزار هکتار از وسعت اراضی کشاورزی آبی و 10 هزار هکتار از اراضی زراعی دیم در استان سمنان زیر کشت گندم می رود. که از این میزان سطح زیر کشت بیش از 102 هزار تن گندم از اراضی کشاورزی این استان از طریق کاشت آبی و دیم برداشت می شود . که شامل 89 هزار و 832 تن  گندم از مزارع آبی و 12 هزار و 626 تن نیز از اراضی دیم این استان است.

شهرستان‌های شاهرود و میامی از مهم ترین قطب های تولید گندم در استان سمنان هستند . که معادل 50 درصد از تولید کل گندم این استان در این دو شهرستان تولید می شود  .  بهترین گندم استان سمنان در کالپوش میامی تولید می شود . که سطح زیرکشت گندم آبی این شهرستان 6 هزار و 700هکتار و کشت دیم هشت هزار و 700 هکتار می باشد .

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

https://rasanab.com/wp-content/uploads/2022/04/rasanab-logo.png

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزیوتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

اهمیت توسعه کشت گلخانه ای در سمنان 

سمنان استانی است که بخش اعظم آن را اقلیم خشک و بیابانی تشکیل می‌دهد . لذا خشکسالی می‌تواند سطح زیر کشت مزارع و باغات را بیش از استان‌های دیگر تحت تأثیر قرار دهد در نتیجه کشت گلخانه‌ای در سمنان بیشتر حائز اهمیت است.

اما با توجه به این شرایط حاکم در استان سمنان ،  تعداد گلخانه های موجود دراین استان کمتر از میزانی است که که بتواند نیازهای استان سمنان را برطرف کند . به طوری که  هم اکنون ۳۷ هکتار مجتمع گلخانه‌ای در این استان  زیر کشت است. که در مقایسه با سطح زیرکشت اراضی کشاورزی و زراعی استان سمنان که  ۱۹۸ هزار هکتار است ، سطح کشت گلخانه ای این استان با این میزان، ناچیز محسوب می‌شود .

از ۳۷ هزار سطح زیر کشت مجتمع های گلخانه ایی استان سمنان ، حدود ۹۵ درصد به کشت خیار، سه درصد به کشت گوجه و مابقی به سایر محصولات سبزی و صیفی اختصاص دارد. که تولید سالانه محصولات گلخانه‌ای در این استان بیش از ۳۰ هزار تن است.

یکی از موانع کشت گلخانه‌ای در استان سمنان فقدان صرفه اقتصادی است. در بسیاری از نقاط این استان مانند کالپوش که هنوز کشاورزی به صورت دیم هم باقی است کشت گلخانه‌ای چندان صرفه اقتصادی نداشته و همچنین رغبتی هم بین بهره‌برداران بخش کشاورزی در این زمینه وجود ندارد و در دیگر مکان های این استان نیز هزینه کشت گلخانه‌ای بالا است.

اما ادر نهایت این مهم قابل توجه است که ، باید توسعه کشت گلخانه‌ای در استان سمنان نهادینه شود . چرا که صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش تولید در واحد سطح  و غیره را از برخی مزایای استفاده از کشت گلخانه‌ می باشد . بنابراین  با توسعه کشت گلخانه‌ای در استان سمنان علاوه بر کاهش مصرف آب می‌توانیم شاهد افزایش میزان محصول و افزایش کیفیت آن نیز باشیم .

 استان سمنان ؛ بحران آب و سیستم های نوین آبیاری

استان سمنان از استان‌هایی است که با بحران آب مواجه هست و بیش از 98 درصد آب این استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود . از این رو نیاز هست تا اجرای سیستم های نوین آبیاری در سطح اراضی کشاورزی استان سمنان افزایش یابد.

به همین منظور طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با سرعت و به‌طور جدی در استان سمنان در حال اجرا است. به نحوی که  سامانه های نوین آبیاری در مدلهای قطره‌ای بارانی و کم‌فشار تا سال 1392  در حدود 16 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان سمنان اجرایی شد. اما امروزه سطح اراضی کشاورزی مجهز به سامانه های نوین آبیاری  در استان سمنان به ۳۶ هزار و ۳۵۲ هکتار افزایش یافته است . که بیشترین طرح‌های انجام‌گرفته آبیاری نوین برای شرق استان سمنان شامل شهرستان های دامغان، شاهرود و میامی بوده است.

به‌طور کلی از انواع سامانه‌های نوین آبیاری می‌توان به آبیاری تحت‌فشار (بارانی و قطره‌ای) و کم‌فشار اشاره کرد :

که از میان مدلهای مختلف سامانه‌های نوین آبیاری در ارزیابی کشاورزی استان سمنان، مدل قطره‌ای بیشترین سهم را دارد و تا کنون بیش از ۲۲ هزار و ۶۳۵ هکتار از این اراضی در استان سمنان به سیستم آبیاری قطره‌ای مجهز شده‌است.  همچنین در حدود هفت هزار و ۷۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان نیز سیستم آبیاری بارانی اجرا شده است.  بیش از پنج هزار و ۹۹۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان نیز تا کنون مجهز به سامانه آبیاری کم‌فشار شده‌اند.

صرفه‌جویی در مصرف آب، بی‌نیاز شدن به تسطیح اراضی، توزیع یکنواخت آب در مزرعه، افزایش کمی و کیفی محصول و سهولت در انجام عملیات زراعی برخی از مزایا سامانه های نوین آبیاری می باشد. همچنین  جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک، کاهش رشد علف‌های هرز و هزینه‌های کارگری از دیگر ویژگی‌ها و مزایای این سامانه‌های آبیاری به شمار می‌رود.

 

 

 

ما در مجموعه رسان آب به شما در شناخت بهتر و تهیه لوله و اتصالات کشاورزی کمک خواهیم کرد.

https://rasanab.com/wp-content/uploads/2022/04/rasanab-logo.png

شما میتوانید برای خرید لوله های خرطومی و اتصالات کشاورزی

وتحویل در شهر خودتان به سایت رسان آب مراجعه بفرمائیدوخریدی

راحت و مطمئن را تجربه بفرمائید.

www.rasanab.com

رسان آب       

لوله واتصالات   کشاورزی وصنعتی     

مشاوره: 09001051369 

 

ادامه مطلب
 پل دوم خرمشهر
جاذبه های گردشگری خوزستان
  • modir

  • 98 آبان

پل دوم خرمشهر

پل دوم خرمشهر

پل دوم خرمشهر یا پل شهید جهان‌آرا یکی از پل‌های جدید خرمشهر است که روی رودخانه کارون با فاصله مناسبی از پل قدیم جهت بازسازی شهرستان خرمشهر احداث شده است. 

#پشت بام#پل#گردشگری#خوزستام#جهان آرا#کارون#خرمشهر#شهدا#جنگ تحمیلی

ادامه مطلب
 اتصالات شیلنگ  برزنتی
رپورتاژ آگهی
  • modir

  • 01 بهمن

اتصالات شیلنگ برزنتی

اتصالات شیلنگ برزنتی

برای این منظور معمولااز اتصالاتی موسوم به کوپلینگ آتشنشانی طرح آلمانی یا انگلیسی استفاده می شود.کوپلینگ که معمولا از جنس آلو مینیوم ساخته میشود،که به روش سیم پیچی یا بست های دنده ای به شیلنگ برزنتی متصل میگرددوامکان اتصال شیلنگ آب آتشنشانی به مخازن وهمچنین اتصال به شیلنگ های دیگررا جهت افزایش طول مسافت را فراهم می نماید.

البته ما در سایت رسان آب برای شما پیشنهادات ارزانتر وبه صرفه تری داریم که درکنار دوام بالای کالاهای فوق با قیمتی مناسب تر میتوان در مصارف کشاورزی،صنعتی ،وساختمانی استفاده کرد.ما درسایت ومجموعه فروشگاهی رسان آب علاوه برفروش شیلنگ های برزنتی از سایز1 اینچ تا 6اینچ فروش عمده و جزئی لوله های خرطومی از سایزهای 1 اینچ تا 8 اینچ راداریم البته با توجه به نیاز به اتصالات مربوطه جهت نصب وراه اندازی پمپ های لجن کش کف کش وانواع دیگر پمپ ها شمامیتوانید در کنار خرید لوله های خرطومی وشیلنگ های برزنتی اتصالات پلاستیکی وفلزی اعم از انواع رابط های پلاستیکی وآهنی را خریداری نمائید.

ما درسایت رسان آب  به شما کمک خواهیم کرد تا خریدی راحت ومطمئن در زمینه لوله واتصالات کشاورزی داشته باشید.ضمنا شما میتوانید با خرید محصولات فروشگاه اینترنتی رسان آب کلیه محصولات را درشهر خودتان تحویل بگیرید.

 

 

 

 

ادامه مطلب
 «واکسن برکت»   از وعده تا عمل
اخبار روزانه
  • modir

  • 00 مرداد

«واکسن برکت» از وعده تا عمل

۲۶ مرداد ۱۴۰۰ 

 

«واکسن برکت»؛ از وعده تا عمل

سن شیوع کرونا در کشور یک سال و نیمه شده است و اکنون در پنجمین خیزی که برداشته، تاکنون بیش از ۹۷ هزار قربانی داشته و روزانه بیش از ۶۰۰ جانِ عزیز از هموطنانمان را می گیرد. در شرایطی که هر روز بر آمار مبتلایان افزوده می شود و بسیاری خانواده‌ها باید شاهد بدرقه عزیزانشان به دیار باقی باشند، شاهد آشفتگی هایی در حوزه تولید، واردات و توزیع واکسن کرونا در کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، واکسیناسیون به عنوان راهکاری جهانی از ماه‌های ابتدایی شیوع این بیماری، در دستورکار کشورهای مختلف قرار گرفت و چند کشور با ساخت و دریافت مجوز اضطراری مصرف، واکسیناسیون مردم خود را شروع کردند.

با ورود اولین محموله واکسن اسپوتنیک به ایران، واکسیناسیون کرونا با اولویت کادر درمان از ۲۱ بهمن ماه سال گذشته آغاز شد. در ادامه راه تامین واکسن، علاوه بر وادات، کار در دو مسیر تولید داخلی و تولید مشترک نیز دنبال شد تا امر تزریق عمومی واکسن، شتاب بگیرد که البته با خلف وعده‌ها و افت و خیزهایی رو به رو شد.

در کنار تلاش و برنامه‌ریزی برای واردات واکسن، تولید داخلی واکسن در چندین پلتفرم همچنان ادامه داشت. در این میان، فرایند ساخت اولین واکسن ایرانی کرونا - کووایران برکت – که زمزمه‌های ساخت آن از سوی ستاد اجرایی فرمان امام از سال گذشته آغاز شده بود از اواخر پاییز به صورت جدی وارد فاز مطالعات و اجرا شد. کلنگ احداث سایت تولید واکسن برکت با اتکای کامل به دانش بومی ۲۷ آذرماه به زمین زده شد و به این ترتیب و به گفته ستاد اجرایی بعد از هند و چین، بزرگترین سایت تولید واکسن برمبنای ویروس غیرفعال را ساخت و در نهایت سال ۱۴۰۰ به فهرست شش کشور تولید کننده واکسن کرونا پیوست. همچنین اعلام شد که این واکسن ایمنی بخشی بیش از ۸۵ درصدی دارد و روی سویه‌های انگلیسی، افریقایی و دلتا موثر است.

پنجم دی ماه مجوز مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت صادر و نهم دیماه سال گذشته فاز یک تست انسانی با تزریق آن به‌روی دختر مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شد. ۲۵ اسفندماه مجوز فاز دوم مطالعه بالینی صادر و در نهایت پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ نیز فاز سوم با مطالعه بر روی یک جمعیت ۲۰ هزار نفری در شش شهر کشور کلید خورد. بدین ترتیب سرانجام نخستین واکسن ایرانی کرونا با دریافت مجوز اضطراری مصرف از وزارت بهداشت، ۲۴ خرداد ماه سال جاری به مرحله توزیع در بازار عمومی رسید.

با وجود تلاش شبانه روزی دانشمندان جوان ایرانی برای تولید نخستین واکسن ایرانی، طی چندماه گذشته شایعات و حاشیه‌هایی پیرامون این واکسن شکل گرفت که عمده‌ترینِ آنها به نحوه اطلاع رسانی پیرامون میزان تولید انبوه، نقش تولید این واکسن در جلوگیری از واردات واکسن، ابهام در میزان اثربخشی آن، تاخیر در انتشار مستندات علمی این مطالعه و بروز اشکال در سایت تولید واکسن و کاهش اعتماد به تولید داخل برمی‌گردد.

 

وعده‌هایی که درباره میزان تولید واکسن داده شد

در ابتدا مروری اجمالی بر برخی وعده‌های آماری اعلامی از سوی مسئولان ستاد اجرایی فرمان امام خواهیم داشت:

۹ دی ۱۳۹۹: رئیس ستاد اجرایی فرمان امام از تولید ماهانه ۱.۵ میلیون دوز واکسن ایرانی کرونا ظرف سه هفته آینده خبر داد و گفت: امکان تولید ماهانه بیش از ۱۲ میلیون دوز واکسن در صورت استقرار تجهیزات لازم وجود دارد.

۱۹ اسفند ۱۳۹۹: رئیس ستاد اجرایی فرمان امام ضمن اعلام آغاز واکسیناسیون عمومی از اواسط اردیبهشت و حداکثر خرداد ۱۴۰۰  به رفع دغدغه تولید انبوه ظرف دو تا ۲.۵ ماه آتی اشاره کرد.

۲۵ اسفند ۱۳۹۹رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به آغاز تولید واکسن ایرانی کرونا با ظرفیت ماهانه سه میلیون دوز در فاز اول تولید انبوه از ۲۵ اسفند گفت که تولید ماهانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز واکسن در فاز دوم تولید انبوه تا قبل از خرداد انجام و افزایش ظرفیت تولید ماهانه به ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز از اواخر بهار ۱۴۰۰ محقق می شود.

۱۷ فروردین ۱۴۰۰: رئیس ستاد اجرایی فرمان امام از آغاز فاز دوم تولید صنعتی واکسن از اول خرداد و اوایل تیر با ظرفیت تولید ماهانه ۱۲ میلیون دوز خبر داد.

۵ اردیبهشت ۱۴۰۰: دکتر مخبر ضمن وعده تولید و تحویل ۳۰ میلیون دوز واکسن برکت به وزارت بهداشت تا آخر مرداد درباره جزئیات این خبر گفت که: یک میلیون دوز در اردیبهشت، بین سه تا ۳.۵ میلیون دوز در خرداد، ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز در تیر ماه، ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در مرداد و به همین ترتیب ۳۰ میلیون دوز را تولید و تقدیم وزارت بهداشت می کنیم. در شهریور راندمان تولید به ۲۰ میلیون دوز در ماه خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، در حالی که مخبر در اردیبهشت امسال اعلام کرد که با تولید ۳ تا ۳.۵ میلیون دوز واکسن در خرداد این تعداد تحویل وزارت بهداشت می‌شود اما  ۴خرداد ۱۴۰۰ از دپوی حدود یک میلیون دوز واکسن «کووایران برکت» خبر داد و اعلام کرد که تا کنون تقریبا نزدیک ۸۰۰ هزار تا یک میلیون دوز تولید شده و به دلیل اینکه هنوز اجازه مصرف عام داده نشده ما سرعت را کمی کم کردیم. امکانات تولید به خوبی فراهم شده تا ظرف یک تا ۱.۵ ماه آینده بتوانیم چهار تا پنج میلیون دوز واکسن را تحویل دهیم و این کار شروع شود.

۱۲ تیر ۱۴۰۰: رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام خبر داد که تا کنون دو میلیون و ۵۰ هزار دوز واکسن برکت تولید شده است. از این هفته افزایش ظرفیت تولید محقق شد و هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز در هفته تولید واکسن داریم. بر سر وعده خود هستیم، با افزایش ظرفیت های بعدی تا پایان شهریور بیش از ۵۰ میلیون دوز واکسن تولید خواهیم کرد. هر دوز واکسن دو هفته فرایند کنترل کیفیت دارد، ۳۶۰ هزار دوز تحویل شده، ۴۰ هزار دوز هم از پنج شنبه گذشته آماده تحویل است، لذا هر دوز واکسن، دو هفته پس از تولیدش آماده تحویل به وزارت بهداشت است.

۱۶ تیرماه ۱۴۰۰: رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه دومین خط تولید واکسن کوو ایران برکت هم به زودی راه‌اندازی می‌شود گفت: تا شهریور امسال همانطور که قول داده بودیم حداقل ۵۰میلیون دوز واکسن تولید خواهیم کرد. با توجه به تأخیری که در صدور مجوز تزریق اضطراری صورت گرفت سرعت تولید در این خط را کاهش دادیم چرا که تاریخ مصرف این واکسن‌ها محدود است و قابل نگهداری برای زمان طولانی نیستند.

۱۷ تیر ۱۴۰۰: در این ایام خبر دیگری در فضای مجازی پیرامون خرابکاری در خط تولید واکسن برکت بازنشر شد که شرکت تولیدکننده، شایعات فضای مجازی را تکذیب و اعلام کرد که خبر خرابکاری آمریکا در شرکت شفافارمد صحت ندارد و خط تولید واکسن کووایران برکت با تمام ظرفیت در حال تولید واکسن است.

به گزارش ایسنا، همچنین مخبر که اردیبهشت امسال وعده تولید ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن در تیر ماه را اعلام کرده بود اما  ۲۲ تیر ۱۴۰۰ گفت که تا امروز (۲۲ تیرماه)، نزدیک به سه میلیون دوز از این واکسن تولید شده که در حال طی فرایند تست استریل هستند و از این تعداد ۷۰۰ هزار دوز تحویل وزارت بهداشت شده و ۲۰۰ هزار دوز دیگر نیز در حال آماده‌سازی است.

مخبر در این روز همچنین به راه‌اندازی خط دوم تولید واکسن کوو ایران برکت نیز اشاره کرد و گفت: از هفته اول مردادماه هر هفته یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا تحویل وزارت بهداشت می‌دهیم که با راه‌اندازی خط دوم تولید از اوایل مرداد، حداقل دو میلیون دوز واکسن در هفته تحویل وزارت بهداشت خواهد شد و همانطور که وعده دادیم تا پایان شهریور حداقل ۵۰ میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت تولید خواهیم کرد. این در حالیست که پیش از این تولید ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در مرداد و افزایش آن به ۲۰ میلیون دوز در شهریور وعده داده شده بود.

۲۶ تیر ۱۴۰۰: در این ایام حواشی و شایعات دیگری نیز پیرامون بروز مشکل در تامین مواد اولیه منتشر شد که رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در این باره گفت: خط تولید واکسن کوو ایران برکت به هیچ وجه مشکلی ندارد و به صورت شبانه‌روزی درحال تولید واکسن است و شایعات درخصوص کمبود مواد اولیه‌ واکسن هم کاملا کذب و بی‌اساس است. به گفته وی خط سوم تولید واکسن تا پایان مردادماه راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند هفته‌ای شش میلیون دوز واکسن تولید کند و همانطور که وعده دادیم تا پایان شهریورماه حداقل ۵۰ میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت تولید خواهیم کرد.

۹ مرداد ۱۴۰۰: مدیر تولید واکسن کوو ایران برکت با بیان اینکه آمار واکسن‌های تحویلی به وزارت بهداشت به ۱.۵ میلیون دوز رسیده است اظهار کرد: از ۲۵ خرداد و پس از صدور مجوز تزریق عمومی واکسن کوو ایران برکت توسط وزارت بهداشت، سرعت تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا را افزایش دادیم تاکنون حدود پنج میلیون دوز واکسن در این کارخانه تولید و روانه بخش تست کیفیت شده که در این مرحله ۱۶ تا ۲۰ روز بررسی کیفیت واکسن‌ها به زمان نیاز دارد و پس از تأیید کیفیت تحویل وزارت بهداشت می‌شوند.

۱۰ مرداد ۱۴۰۰: رئیس ستاد اجرایی فرمان امام اعلام کرد که ظرف یک‌ماه گذشته بیش از پنج میلیون دوز واکسن برکت تولید کردیم که از این تعداد یک میلیون و ۵۰۰هزار دوز را تحویل وزارت بهداشت داده‌ایم و محموله‌های بعدی پس از طی مراحل ۱۶ تا ۲۰ روزه تست کیفیت تحویل این وزارت خواهد شد. تا پایان این هفته یک میلیون دوز واکسن دیگر راهم تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد. خط دوم تولید واکسن برکت به لحاظ سخت‌افزار و نرم‌افزاری آماده شده و تست‌های آزمایشی نیز رو به اتمام است و تا ۱۷ یا ۱۸ مردادماه راه‌اندازی می شود و میزان تولید واکسن را شتاب قابل‌توجهی خواهد داد.

۱۳ مرداد ۱۴۰۰: سخنگوی سازمان غذا و دارو، آمار تولید، تحویل و تزریق واکسن کووایران برکت‬ را اعلام کرد و از تولید ۵ میلیون دوز واکسن کووایران برکت و تحویل یک میلیون و ٨۵٠ هزار دوز از این نوع واکسن به وزارت بهداشت خبر داد. به گفته وی تا صبح ۱۳ مرداد، ‌٨۶١٣٧٢ دوز واکسن در فرآیند واکسیناسیون عمومی (بدون احتساب تزریق در مطالعات بالینی) تزریق شده است.

۱۸ مرداد ۱۴۰۰: جمشیدی، رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت توضیحات کاملی درباره آخرین وضعیت تولید واکسن ارائه داد که به این شرح است:

- خط اول تولید واکسن برکت بین ۳.۵ تا چهار میلیون دوز در ماه را تولید می‌کند و تا دیروز ۲.۲ میلیون دوز تحویل وزارت بهداشت شده است.

- ۵‌.۵ تا شش میلیون دوز نیز تولید کرده‌ایم که در مراحل تست کیفیت قرار دارند. فاصله زمانی برای تولید تا تحویل به دلیل انجام تست‌های مختلف روی واکسن‌ها، ۱۵ تا ۱۶ روز است و اگر این تست‌ها انجام شود، بقیه واکسن‌ها نیز تحویل وزارت بهداشت داده می‌شود.

- خط دوم تولید ما ظرفیتی بین شش تا هشت میلیون دوز دارد که ۱۰۰ درصد تجهیزات آن آماده و نصب شده است و با انجام تست‌های نهایی ظرف چند روز آینده پروسه تولید را شروع می‌کنیم. اگر این خط راه بیفتد ماهانه حدود ۱۲ میلیون دوز واکسن کرونا خواهیم داشت که بخش زیادی از نیاز کشور را تأمین خواهد کرد.

- خط سوم تولید کارخانه برکت، مجموعه‌ای با ظرفیت ۱۶ تا ۲۰ میلیون دوز است و ۱۰۰ درصد تجهیزاتش آماده و در حال نصب است و تا یک ماه آینده تجهیزاتش کامل نصب می‌شود. این سه خط می‌تواند نیاز کشور و بخشی از نیاز منطقه را پوشش دهد.

۱۸ مرداد ۱۴۰۰: جلیلی مدیرعامل کارخانه شفافارمد گفت: تاکنون دو میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن برکت به وزارت بهداشت تحویل داده شده و پیش‌بینی ما این است که در صورت پاس شدن فرآیندهای کنترل کیفی، تا پایان مردادماه یک میلیون و ۱۰۰ هزار دوز دیگر و در مجموع بیش از ۳.۵ میلیون دوز واکسن برکت در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.  این در حالی است که پیشتر وعده تولید ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در مرداد داده شده بود.

 

پاسخ ستاد اجرایی به چرایی عدم عمل به وعده‌های آماری تولید

به گزارش ایسنا، طبق اعلام مسئولان ستاداجرایی فرمان امام قرار بود تولید و تحویل ۳۰ میلیون دوز واکسن برکت به وزارت بهداشت تا آخر مرداد انجام و آمار تولید تا پایان شهریور به ۵۰ میلیون دوز در ماه برسد که در توضیح دلایل تاخیر به عللی چون تأخیر در صدور مجوز تزریق اضطراری و کاهش سرعت تولید به علت محدودیت زمانی نگه‌داری و مصرف واکسن و آماده نشدن خطوط تولید دوم و سوم اشاره شده است.  

سخنگو و رئیس مرکز اطلاع رسانی ستاد اجرایی فرمان امام در پاسخ به پرسش های کاربران توییتر مبنی بر چرایی عدم عمل به وعده‌های این نهاد پیرامون تولید ۵۰ میلیون دوز واکسن تا پایان شهریور گفته است: «قول تولید ۵۰ میلیون دوز را دادیم، نه تحویل؛ تحویل ۲۰ روز عقبتر از تولید است. اگر با تمام تلاش‌هایشان نتوانیم این وعده را محقق کنیم حتما به مردم دلایل عدم توفیق یا تاخیر را خواهیم گفت.»

وی همچنین در جای دیگری گفته است که «کندی در کار وجود ندارد، خط اول تولید مشغول کار است. خط دوم تولید هنوز اضافه نشده که در چند روز آتی آن هم اضافه می شود. بحث خرابکاری مطرح نیست. در بحث ورود تجهیزات خط تولید و غیره محدودیت‌ها و مشکلات زیادی به دلیل تحریم‌ها بوده ولی تا کنون توانسته‌ایم بر همه فائق آییم و مشکلات را حل کنیم هرچند که از نظر زمان تاثیر منفی روی برنامه های ما داشته، مجوز هم قرار بود اردیبهشت صادر شود که ۲۵ خرداد صادر شد.»

وی همچنین اخیرا اعلام کرد که «تا کنون بیش از شش میلیون دوز تولید و بیش از ۲.۵ میلیون دوز تحویل وزارت بهداشت شده است. واکسن قطعا تا آخر شهریور به مقدار زیاد تولید خواهد شد، نگران نباشید. »

در ادامه به برخی شایعات و همچنین حاشیه‌های ایجاد شده پیرامون تولید واکسن برکت هم اشاره‌ای خواهیم داشت.

 

ماجرای خروج ۱.۲ میلیون دوز واکسن از چرخه تولید چه بود؟

به گزارش ایسنا، در ماه‌های اخیر، اخباری مبنی بر از چرخه خارج شدن یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن برکت در ماه‌های پیش نیز منتشر شد که تا حدودی تولید را عقب انداخت و رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت در توضیح آن گفت که در مسیر تولید واکسن و تست کیفیت، از رده خارج شدن واکسن و ویال ناسالم اتفاقی طبیعی است. ۶۰ میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون امریکا در تولید دچار مشکل و از بازار جمع‌آوری شد. این اتفاق به عنوان یک خبر مثبت و نقطه قوت عملکرد این کمپانی در رسانه‌ها منتشر شد، اما در برکت تعداد بسیار کمتری ازاین رقم کنار گذاشته شد و با حمله و جنجال برخی رسانه‌ها روبرو شد.

 

جزئیاتی درباره انتشار مقالات مربوط به فازهای بالینی واکسن برکت

یکی دیگر از انتقادات مطرح شده به تیم سازنده واکسن، تاخیر در انتشار مقالات مربوط به فازهای بالینی واکسن برکت بود که رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت درباره آن توضیح داد و گفت: ما داده‌های فاز یک و دو را به‌صورت خام منتشر کردیم. یک تیم ۱۰ نفره برای نگارش مقاله مستندات علمی واکسن تشکیل داده‌ایم و مقاله نهایی هفدهم مرداد آماده شد که ۳۵ صفحه مقاله انگلیسی و ۱۰۰ صفحه داده خام است که ظرف دو سه روز آینده برای مجلات معتبر دنیا ارسال می‌شود. مقاله تست‌های حیوانی نیز نهایی شده است و در چند روز آینده ارائه می‌شود.

جمشیدی تأکید کرد که اگر بتوانیم مصوبه سازمان جهانی بهداشت را بگیریم امکان صادرات واکسن را پس از تأمین نیاز داخل کشور خواهیم داشت. چین، روسیه و بسیاری از کشورهای دنیا برای بسیاری از داروهای خود مجوز سازمان جهانی بهداشت را نگرفته‌اند و این سازمان تأییدیه را برای واکسن‌های هندی و بسیاری از واکسن‌های اروپایی و روسی صادر نکرده‌ است. سازمان غذا و داروی هر کشور مجوز تزریق اضطراری واکسن‌ها را صادر می‌کند. ما مستندات را برای سازمان جهانی بهداشت آماده کرده‌ایم و درخواست جلسه با این سازمان را به‌طور رسمی داده‌ایم و دراین زمینه هم منتظر پاسخ سازمان جهانی بهداشت هستیم.

 

عکس‌های منتشر شده از خطوط تولید؛ حاشیه‌ای تازه برای سازندگان واکسن ایرانی

همانطور که پیش تر اشاره شد ستاد اجرایی فرمان امام در راستای شفاف سازی بیشتر و افزایش اعتماد عمومی نسبت به تولید واکسن، بازدیدی را از فرایند تولید برای خبرنگاران رسانه‌های جمعی ترتیب داد که خود به ضد تبلیغی برای سازندگان تبدیل شد و آنها را ناچار به پاسخگویی و شفاف سازی دوباره کرد. بی توجهی به اصول بهداشتی، نصب برچسب ویال با دست، حضور فردی با کفش و بدون پوشش بهداشتی لازم در سایت تولید و ... از جمله مصادیق دردسرسازی بود که  ستاد درباره آن مورد خطاب قرار گفت.

این حواشی با واکنش توئیتری رئیس اطلاع رساتی ستاد مواجه شد و نوشت: «به دلیل کار با ویروس و خطرات مترتب بر آن امکان بازدید نزدیک از خط تولید وجود ندارد و امکان مشاهده خط تولید از طریق تلویزیون های مداربسته فراهم و توضیحات لازم ارائه شد. پس از ارائه توضیحات، شرایط بازدید از مراحل چک ویال‌ها و الصاق برچسب اصالت واکسن و خط جدید فیلینگ که هنوز راه اندازی نشده، فراهم شد که این تصاویر مورد سوء استفاده رسانه سعودی اینترنشنال قرار گرفت. لازم به توضیح است که فرایند لیبل زدن ویال‌های واکسن کاملا اتوماتیک انجام می شود، ولی برای تمام واکسن‌ها چه ایرانی و چه خارجی برچسب‌های اصالتی طراحی شده که برای همه واکسن‌ها به صورت دستی بر روی ویال‌ها نصب می شود. ثانیا فضایی که ادعا می شود کلین روم است و افراد با کفش وارد آن شده‌اند یکی از خطوط  فیلینگ جدید کارخانه است که هنوز وارد مدار بهره‌برداری نشده است. خطوط تولید مرتب و به صورت مستمر توسط بازرس‌های سازمان غذا و دارو مورد بازرسی قرار می گیرد.» برخی پاسخ ها در ذیل قابل مشاهده است:

 

 

 

به گزارش ایسنا، ساخت واکسن ایرانی کرونا که با اتکا به دانش بومی و توان دانشمندان جوان کشور به مرحله تولید انبوه رسیده بدون شک یکی از بزرگترین دستاوردهای جامعه علمی کشور برای کمک به آحاد مردم در غوغای کرونا به منظور پیشگیری و کاهش اثرات سوء ناشی از این ویروس ناشناخته و پیچیده است.

بروز حواشی پیرامون تولید این واکسن که بعضا از سوی رسانه‌های بیگانه نیز به آن دامن زده شد تا حدودی اجتناب ناپذیر بود؛ اما این امکان وجود داشت که با اتخاذ تدابیر رسانه‌ای هوشمندانه‌تری از بار بی‌اعتمادی عمومی ناشی از شایعات منتشر شده نسبت به این تولید ارزشمند کاست و پیام نمایشی بودن اخبار اعلامی را به مخاطب القا نمی‌کرد.

این در حالی است که به نظر می‌رسد دست اندرکاران امر تولید و اطلاع رسانی این واکسن شیوه پاسخگویی توییتری را برای تنویر افکار عمومی برگزیده‌اند و هنوز نتوانسته‌اند به همه ابهامات موجود در سطح جامعه - و نه صرفا کاربران توییتری- پاسخ دهند.

به گزارش ایسنا، هنوز پایش گسترده‌ای مبنی بر میزان اعتماد و استقبال از واکسن‌های ایرانی به ویژه در هفته‌های اخیر منتشر نشده است؛ اما کووایران برکت در سبد واکسن‌های واکسیناسیون عمومی قرار گرفته است و حق انتخاب برای داوطلبان وجود دارد. تا کنون بیش از ۲.۵ میلیون دوز واکسن تحویل وزارت بهداشت شده و میزان تزریق واکسن برکت طبق آخرین آمار اعلامی وزارت بهداشت در روز ۲۱ مرداد، از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دوز عبور کرده است.  

در همین راستا رئیسی، سخنگوی ستادملی مقابله با کرونا در روز ۲۴ مرداد اعلام کرد که «جمعیت هدف ما ۶۱ میلیون و ۱۹۰ هزار نفر است. فعلا ۱۹ میلیون و ۱۱۴ هزار تزریق انجام شده است. تاکنون ۶۷ درصد واکسن‌های تزریق شده از نوع سینوفارم، ۶.۵ درصد از نوع برکت و ۱۹.۶ درصد از نوع آسترازنکا بوده است که البته در این رابطه باید زمان ورود واکسن برکت به چرخه واکسیناسیون عمومی و میزان دوز تحویلی به وزارت بهداشت در مقایسه با کل واکسن‌های موجود در کشور را نیز درنظر داشت.

هرچند تلاش‌هایی به منظور افزایش اعتماد عمومی به واکسن ایرانی صورت گرفته که از جمله آنها می‌توان به حضور هنرمندان کشور در فاز سه کارآزمایی بالینی و دریافت واکسن برکت در هفته‌های اخیر از سوی مقام معظم رهبری و مسئولان قوا اشاره کرد؛ اما واکسن برکت همچنان نیازمند اعتمادسازی بیشتر و رویه اطلاع‌رسانی شفاف تری است.

با توجه به آخرین اظهارات رئیس هیئت مدیره دارویی برکت، بعید است وعده تولید ۵۰ میلیون دوز تا پایان شهریور محقق شود، چرا که در صورت راه‌اندازی خطوط دوم و سوم تولید پیش‌بینی می‌شود (خط اول تولید با ظرفیت تولید ۳.۴ تا چهار میلیون دوز، خط دوم تولید با ظرفیت ۱۲ میلیون دوز و خط سوم تولید با ظرفیت ۱۶ تا ۲۰ میلیون دوز) گروه دارویی برکت بتواند ماهانه بین ۳۰  تا ۳۶ میلیون دوز واکسن تولید کند. لذا با توجه به زمان راه‌اندازی این دو خط تولید که هنوز عملیاتی نشده است، تولید انبوه این میزان از واکسن در پاییز شبهه برانگیز شده تا بتواند در کنار واردات واکسن، بخش قابل توجهی از نیاز هموطنان را به دریافت واکسن پاسخ دهد.

البته هنوز بیش از یک ماه به پایان شهریور باقی مانده و این امید از سوی سازندگان نخستین واکسن ایرانی کرونا وجود دارد که با راه اندازی خطوط دوم و سوم تولید، امر ساخت واکسن به میزان قابل توجهی سرعت بگیرد و در جلوگیری از بروز موج‌های بعدی کرونا موثر باشد؛ در این میان با توجه به اینکه واکسیناسیون برای مقابله با کرونا تجربه‌ای موفق و مطمئن در جهان به شمار می‌رود و علی‌رغم تولید واکسنهای ملی و داخلی، انتظار می‌رود واردات واکسن تا مرحله انجام واکسیناسیون سراسری و تکمیل خطوط تولید داخلی، بدون هیچ مانعی ادامه یابد.

ادامه مطلب
 والدین برای تکمیل  واکسیناسیون  دانش‌آموزان  اهتمام  جدی  داشته  باشند.
اخبار روزانه
  • modir

  • 01 فروردین

والدین برای تکمیل واکسیناسیون دانش‌آموزان اهتمام جدی داشته باشند.

 سه‌شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ 

 مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در بازدید استاندار و رئیس شورای آموزش و پرورش استان از دبستان معرفت 1 آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان بر اهتمام والدین برای تکمیل واکسیناسیون دانش‌آموزان تاکید کرد.

رضا رضایی در این بازدید گفت: امروز بنا به پیشنهاد استاندار کرمان به منظور بازدید از فضاهای آموزشی در این مدرسه حضور داریم.

وی افزود: پس از تصمیم ستاد ملی کرونا و وزارت آموزش و پرورش مدارس از دیروز 14 فروردین 1401 فعالیت حضوری خود را آغاز کردند، دبستان معرفت 1 آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان یکی از شلوغ ترین مدارس استان هم از نظر تعداد کلاس ها و هم از نظر تعداد دانش آموز است.

مدیرکل آموزرش و پرورش استان کرمان با بیان این که همه ما به واسطه زندگی اجتماعی، ناگزیر از با هم زندگی کردن هستیم، اظهار داشت:  همه ما مجبوریم در فضاهای عمومی حضور داشته باشیم، همه ما واقفیم که فرزندان ما امروز به آموزش حضوری تا آموزش مجازی بیشتر نیاز دارند.

رضایی بیان کرد: دانش آموزان بیمار نباید در مدرسه حضور پیدا کنند و ضرورت دارد خانواده ها به تکمیل واکسیناسیون کمک کنند تا زمینه سلامتی و پویایی بیشتر دانش آموزان، این نسل آینده ساز فراهم شود.

#پشت بام ویترین کسب و کارها

 

ادامه مطلب
;